Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Mammabloggar jag läser

15 mar , 2016, 16.56 Jenna Matintupa

 

Mammabloggar har aldrig riktigt varit min grej, men efter att jag blev gravid blev plötsligt mammabloggar lite mer intressanta. Så tänkte tipsa om de mammabloggar som jag läser!

Fast i och för sig är kanske inte alla av de bloggar jag läser renodlade mammabloggar, utan kanske mer bloggare som har barn. Typ. Nå oavsett så dyker det upp barnrelaterade inlägg i varje av dessa bloggar, så därför kategoriserar jag dem nu som mammabloggar.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.33.42Först ut: Jannike. Läste hennes blogg också före hon fick barn och den handlar mycket om mode, Autre som hon driver tillsammans med Michelle och förstås hennes dotter Elle. Gillar speciellt inblicken i lilltjejens garderob och att hur hon lyckas kombinera bloggen med mode och bebi.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.59Vanja Wikströms blogg har jag just börjat läsa. Hon är entreprenör och har en liten kille som heter Iggy (hur gulligt namn?!). Sjukt snygga bilder, videos och intressanta inlägg. Dessutom gör hon också en podd som jag gillar jättemycket. Hennes blogg är en riktigt feel good-blogg.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.34.44

En av svenskfinlands största mammabloggar, Carolas,  är väl den som går mest under kategorin mammablogg. Läser hennes blogg lite sporadiskt tidigare men det har blivit mer och mer den senaste tiden. Gillar hennes ärliga inlägg och så är det roligt att läsa om någon annan som är preggo!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.36.21Ida Ekw driver en avslappnad och ärlig blogg om livet som småbarnsmamma. Härliga vardagsbilder och mycket humor.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.19Maria Håkans blogg har jag också ganska just börjat läsa. Gillar vardagslivsskildringarna och inredningsinslagen.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.36.48

Emmas Vintage är väl egentligen ingen mammablogg, men hon har ju en 1-åring och en bulle i ugnen, så det blir ganska mycket barnrelaterat innehåll. Även om jag vintage inte riktigt är min grej så gillar jag hennes blogg jättemycket. Hon skriver väldigt fyndigt och tar så snygga bilder!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.39Mama’s got the magic har jag läst i flera flera år. Hennes ungar är urgulliga och hennes ärliga inlägg om vardagslivet är väl det jag gillar mest med bloggen.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.37.05

Bonjour Vintage har jag också läst i flera år. Hon har en dotter och en bebis i magen, dessutom nästan i samma veckor som jag. Madeleine är en riktigt duktig fotograf vilket syns i hennes blogg och hon är precis som jag en frankofil så mycket franskinspirerad i bloggen = me likey.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.38.40

I Lykkeliten får man se massa inredningsbilder och inlägg om barnkläder. Victoria tar också riktigt fina bilder (tydligen en viktig nämnare när det kommer till bloggar jag läser!) och gick just ut med att hon och hennes man ska få ett tredje barn i slutet av sommaren, så roligt!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.37.40Frida Fahrman har jag följt långt innan hon blev mamma för första gången, och nu har hon just fått sitt andra barn. Fridas blogg handlar framför allt om mode men lite bebisaker smiter in nu som då.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.39.43

Sist ut är Red. Johannas blogg läste jag för flera år sedan, men så slutade hon tråkigt nog blogga, men nu har hon börjat igen! Och den här gången dessutom en mammablogg. Så ingen är gladare än jag!

6 kommentarer

 1. Red skriver:

  Tack för länken! Tänkte tipsa om Elsa Billgrens blogg som blivit väldigt mammabloggig nu då hon är gravid! Fast du kanske läser den redan 🙂

 2. Carro skriver:

  Oj va roligt att du läser! Här tittar jag in med jämna mellanrum också. Lycka till när det är dags för den lilla att titta ut! 🙂

 3. Emma skriver:

  Dom ska jag kolla in, alltid kul med nya bloggar att följa!

 4. Pernilla skriver:

  Vilket bra inlägg! Så att jag är gravid och det är roligt nu att läsa sådana bloggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *