Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Och så har vi passerat det magiska datumet

4 apr , 2016, 18.16 Jenna Matintupa

 

Igår kom dagen för det beräknade datumet, och försvann lika snabbt. Helgen har vi spenderat med att packa. Vi kommer flytta om 11 (!!!) dagar. Det vill säga vi kommer ha en riktigt nyfödd bebbe eller i värsta fall fortfarande vara på sjukhuset när vi ska börja flytta. Inte så genomtänkt kanske men så går det ibland. Som tur kommer våra föräldrar ner och hjälper till! Så nu är vår lägenhet full med flyttlådor, skräp och påsar. Vi försöker åstadkomma så mycket som möjligt innan förlossningen sätter igång, för gissar att efter det kommer vi inte göra så mycket.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Ursäkta för en väldigt smutsig spegel, men motivationen att torka speglar är just nu inte så stor när en vet att det är nära flytt. 

Idag är det alltså vecka 41 (40+1) och vi väntar (någorlunda) tålmodigt på att förlossningen. Är faktiskt egentligen inte så farligt nervös. Det är väl framför allt på grund av att jag har absolut ingen aning vad som väntar mig. Fast hur jag läser förlossningsberättelser, lyssnat på poddar om förlossning och så vidare så är det ju en förlossning olika för alla. Så det är svårt att vara nervös för något som jag inte vet ens vad det är eller hur det kommer vara. Börjar däremot bli lite nervös för tiden efter. Typ tänk om jag tappar bebisen? Eller håller i hen fel eller vad som helst. En sak som jag också funderat på är hur vet man att man väljer rätt namn? Tänk om vi efter något år tycker att hens namn inte alls är bra längre? Huuur ska man veta om namnet är rätt? Sådana saker stressar jag över just nu… 

Fortfarande har jag noll feeling att något skulle vara på gång. Idag besökte vi kvinnokliniken för ännu ett tillväxtultraljud. Bebisen såg ut att må bra och vägde kring 3300 g. Så hen har växt finfint sedan förra besöket. Huvudet låg så långt ner och gick inte att trycka uppåt mera, och jag var öppen ca. 3 cm. Möjligtvis lite mer, men några större tecken på förlossning var det inte. Och läkaren konstaterade att hen verkar trivas bra där inne och än så länge borde det inte vara något problem för mig att föda normalt. Så vi får bara hoppas att det sätter igång snart och vi inte behöver besöka barnmorskeinstitutet om 10 dagar för att diskutera igångsättning. På onsdag ska vi till rådgivningen på koll så får se hur det utvecklats tills det!

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35 // v.36 // v. 37 // v.38 // v.39 // v.40

2 kommentarer

  1. Saragunmarie skriver:

    Såå fin mage! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *