Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bebben

Låt mig presentera

16 apr , 2016, 09.37 Jenna Matintupa

 

Vi hade redan innan ganska klart vad hon skulle heta, men vi vill förstås vänta lite och se henne innan vi var säkra om det skulle bli det vi tänkt. Så när hon kom ut tittade vi på henne och konstaterade båda att visst ser hon ut som en liten Agnes!

IMG_1699

Så låt mig presentera: Agnes Ellen Linnéa.

Agnes var det faktiskt killens mamma som förslog åt oss någon gång i januari. Hon slängde fram det när hon var på besök och vi pratade om namn, men det var inget som vi tog till oss speciellt mycket då. Men efter ett tag började vi gilla namnet mer och mer och på den vägen är det.

Ellen är ett släktnamn från bådas sidor, både min mormors mamma och killens mormors mamma hette Ellen. Det var faktiskt ett namn vi funderat på att döpa vår eventuella dotter till i många år, men så föddes två stycken Ellen i vår bekantskapskrets i höstas så då for det. Men som mellannamn funkar det också finfint.

Linnéa heter jag i mellannamn, och är också ett namn som många i min familj har så det var självklart att hon också ska få heta det.

 

8 kommentarer

 1. Cecilia skriver:

  Så fint namn!

 2. Red skriver:

  Åååh Agnes, så fint namn! Det har jag haft på min namnlista länge! 🙂

 3. Sophia skriver:

  Jättefina namn! Linnéa heter ju Nike också, ett namn som kommer från min gammelmormor 🙂

 4. Ronja skriver:

  Oj vilket fint namn! Det är faktiskt ett av mina favorit namn. Vem vet, Kanske min egen dotter i framtiden blir en Agnes? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *