Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Vardagslivet

Rapport från bebisbubblan

26 apr , 2016, 22.55 Jenna Matintupa

 

Här är det lite tyst. Har så mycket att blogga om men ingen tid. Agnes favoritgrej just nu är att vara i famnen och att äta, så ni kan ju gissa hur mycket jag hinner göra utöver just att mata henne och gå runt med henne på axeln. Inte så mycket. Idag var första dagen ensamma hemma eftersom killen gick tillbaka till jobbet. Fast så lång dag blev det inte för efter 14 åkte vi in till stan.

Vi hade rådgivning på schemat och det var minsann lite spännande att se vad hon skulle tycka om att bli lagd i vagnen och hur besöket skulle gå. Hon tyckte det var det tråkigaste ever för hon sov från att vi lämnade hemmet tills vi kom hem tillbaka kring sex. Där emellan hann vi promenera genom stan, undersökas på rådgivningen (där hon faktiskt öppnade ögonen i kanske två minuter för att sedan somna igen), dricka kaffe på Espresso House och ta ett varv på Stocka.

Gissa om jag njöt! Både av att hon var nöjd i vagnen men också att få vara ute bland människor. Även fast det är mysigt att vara hemma med henne så blir man lite instäng. Skulle gärna gå på stan eller ens hitta på något, men sedan är jag nervös över att det blir en enda skrikfest så då fegar jag ur. Men idag gick det ju fint så kanske jag vågar mig till äpplet någon dag!

Processed with VSCO with hb1 preset

På rådgivningen visade också sig, precis som vi misstänkt, att Agnes växt och gått upp i vikt en del sedan vi hade besök av rådgivningen för en och en halv vecka sedan. Nu vägde hon 3540 och var hela 52 cm lång. Så helt tydligt har hon blivit större! Inte konstigt att de minsta kläderna börjar bli lite för korta. Nästa besök blir på ny rådgivning här i Esbo så det blir spännande. Hoppas vi får en hälsovårdare som vi trivs med lika bra som den vi haft nu där också.

Har ni förresten några önskemål på inlägg? Typ om den första tiden eller något annat ni undrar över? Kommentera gärna så lovar jag skriva så fort lilltjejen ger mig lov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *