Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet

Doptankar

29 apr , 2016, 09.14 Jenna Matintupa

 

Nu kanske ni tror att jag ska skriva om mina tankar kring konceptet dop, men icke, utan det jag syftar på är tankar kring själva festen. Vi har nämligen börjat planera dopet! Som den festfixare jag är (studerar ju till kulturproducent av en orsak…) så är jag väldigt taggad på att få ordna en fest. Vi har redan bestämt datum, plats och bokat prästen. Tidigare i veckan gjorde jag också inbjudningskorten färdiga och de är nu påväg hem till oss. Kan visa sedan när vi skickat ut dem! Utöver det har jag också köpt lite pynt i form av vimplar och pom poms. Ja som ni märker är jag väldigt peppad, även om det är nu är tre månader tills själva dopet…

Sparade bilder23

Bilder från min pinterest.

Färgtemat på dopet blir orange/aprikos, ljusrosa och guld. Vi kommer ha dopet utomhus på landet (om vädret tillåter) så tänkte det blir fin färgkombination med den gröna naturen runt om. Pinterest får fungera som inspiration som vanligt och har redan ganska långt en plan på mat, dekorationer och sådant. Det som jag funderar på är att jag skulle vilja beställa en tårta. Inte någon med massa djur, kors eller små bebisar på utan en stilren hög tårta med typ bara Agnes namn och kanske blommor som dekoration. Har ni tips på någon i Österbotten (vi kommer ha dopet där) som gör fina tårtor?

Nu måste jag rusa för det är någon som gnyr i vagnen på balkongen, men om ni har några tips på saker det löns att tänka på inför dopet eller liknade så hojta till! Alltid är det någon som man glömmer eller skulle velat veta i förväg…

5 kommentarer

  1. Cecilia skriver:

    Sussis tårtor, kolla hennes sida på fb. Finns i Sundom.

  2. Nicoline skriver:

    Carina Svenlin-Pettersson gör superfina och goda tårtor. Cickans piece of cake (blogg och facebooksida) 🙂

  3. Tove skriver:

    Mommos cafe i nykarleby!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *