Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Vardagslivet

Om veckan som gått och nattsömn

10 jun , 2016, 16.51 Jenna Matintupa

 

Hej fredag! Här har vi spenderat dagen inomhus. Förmiddagen regnade det så istället för att ta dagssömnen i vagnen som vi brukar tog vi tuppluren i vår säng i stället. Så fick jag också nån timme sömn, score.

Igår hade vi fullspäckat schema. Först träff med de av Agnes småkusiner som bor här i närheten, sedan rådgivningen och så på kvällen fick vi besök av killens kompis. Och så åkte vi buss för första gången (sov genom båda resorna, pjuh!). Skojsig dag alltså, vilket säkert bidrar till att vi är två tröttisar, okej mest jag, här hemma idag.

På rådgivningen var allt också tiptop. Denna två månaders bebis är nu 56,9 cm lång och vägde 5225. Alltså har hon gått upp över ett kilo på en månad. Inte konstigt att hon har fått så bulliga kinder. Gulligt deluxe!

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with s2 preset

Processed with VSCO with s2 preset

Tre bilder från veckan. Första från i söndags när Agnes hängde på Ikea för första gången och andra från igår när vi väntade på bussen från Köklax. Den sista föreställer dagens outfit: collegebyxor från H&M och body från Mini Rodini. 

Tack för alla kommentarer på det förra inlägget förresten. Som någon kommenterade så ska vi förstås inte flytta henne till eget rum om det inte känns rätt, men då återstår problemet att jag sover så oroligt när hon ligger mellan oss eftersom hon har så mycket ljud. Och jag behöver sömn för att fungera. Så vi har nu gjort så att hon har fått somna till natten i soffan och så lyfter jag henne i säng. En kväll sov hon bara en halvtimme och en natt till halv fyra. Hon vaknar oftast och äter en gång mitt i natten och sedan kring sex-sju tiden, så när hon vaknar för att äta mitt i natten hämtar jag henne och så får hon sova resten av natten med oss. Egentligen borde jag föra tillbaka henne efter nattamningen eftersom jag sover så ytligt efter det, men är för lat (och trött) för att göra det. Så tills vidare gör vi nu så här.

Det här med nattsömn alltså, hur gör man egentligen?

6 kommentarer

 1. Sophia skriver:

  Oj det där med nattsömn undrar jag också. Och nu är ju Nike snart ett år. Hon sov bra mellan oss de första fem månaderna. Låg ner pch ammade så vi båda kunde sova. Men ju mer hon växte desto rörligare blev hon och då kunde inte jag sova längre. Också hon började sova mer oroligt kring fem månader. Började med egen säng vid sex månader. Och ännu så vaknar hon ibland flera gånger per natt, ibland är hon vaken upp till två timmar mitt i natten. Har testat sömnskola med tassmetoden men den funkar inte helt för oss, hon vaknar ändå och hittar inte sömnen. Tror hon har sovit en hel natt max tre gånger. Hon sover ännu med oss i rummet, är inte redo att sätta henne i eget rum ännu. Tänker lite att det nog blir bättre ju äldre hon blir… För somliga tar det bara lite (nåt år) längre, hehe 🙂

  • Jenna Vierinen skriver:

   Ah äsch då! Nå det är väl så, det är olika för alla! Det har vi iallafall haft tur med att hon sällan blir ”pigg” på nätterna utan vill bara ha bröstet och sen somnar hon igen, men det hinner väl ännu komma iof… Hoppas iallafall att det blir bättre för er snart! 🙂

 2. Ida skriver:

  Bebis plus sömn e nåt jag tänkt på massor den senaste tiden för jag behöver verkligen sömn för att fungera. Vi hade tänkt att vårt barn ska sova i vagga den första tiden. Dock låter det ju som att många har bebin i sängen. Hur stora sängar har folk? Tycker knappt vi får plats i vår så därför undrar jag 😀

  • Jenna Vierinen skriver:

   Jag är helt samma när det kommer till sömn! Måste få sova för att kunna fungera ens lite! 😀 Jag tänkte också först att hon skulle få sova i sin säng från början eftersom jag tänkte det skulle bli för trångt i sängen och jag precis som du tyckte vi knappt fick rum två.. 😀 men det går ändå helt bra, ingen av oss har lagt oss ens lite på henne och visst ligger jag kanske lite väl nära kanten ibland men oftast så har vi båda (och Agnes!) helt bra rum 🙂 Så det går 😉 Vi har en 1,60s säng!

 3. Jag undrar också över det där med nattsömn. Bästa tipset jag har är att ha en stor säng, men min tiomånaders vaknar ändå minst fem gånger varje natt. Men treåringen sover i alla fall hela nätter… ibland. Tur att jag själv har lätt för att somna och klarar mig rätt bra med upphackad sömn.

  • Jenna Vierinen skriver:

   Oj så många gånger! Jag skulle vara helt död om Agnes skulle vakna lika ofta… Strongt av dig funka på dagarna ändå! Drömmen skulle vara att ha en typ 2,10s säng så det skulle vara mycket utrymme. Kanske nästa sängköp? 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *