Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet,Första bebistiden

Efter tre månader

10 jul , 2016, 23.36 Jenna Matintupa

 

Här kommer en liten lista jag snubblade över för att sammanfatta vad som hänt de senaste tre månaderna. Både med mig, med livet och förstås med Agnes.

Processed with VSCO with s2 preset

Mammakroppen
Skrev ju om det tidigare men kan sammanfatta kort. Jag är förvånad över hur snabbt och bra min kropp har återhämtat sig. Märker nästan ingenting av förlossningen och graviditeten, förutom lite lösare mage och mera bristningar.

Hormonerna
Tycker att de är på en ganska stabil nivå, men borde väl konsultera med folk i min omgivning om det stämmer hehe.

Amningen
Den har fungerat så gott som felfritt sedan dag ett. Och mjölkproduktionen har nu också stabiliserat sig så behöver inte ens använda koppen på dagarna (bara på natten)

Tiden
Går mest jätte snabbt. Hänger oftast inte ens med. Agnes är plötsligt inte längre nyfödd utan mer bebis och jag har ingen aning när den förändringen skedde. Snart går hon väl, läser Harry Potter och tar studenten.

Processed with VSCO with hb1 preset

Sömnen
Den är i stora drag bra. Agnes somnar mellan 21-22, vaknar kanske en eller två gånger ganska snabbt efteråt och jag ger bröst och så somnar hon igen. Sedan brukar hon vakna och äta kring 02 och 05 och då tar hon morgon efter 07 någon gång. På dagarna har hon ungefär en sådan rytm att hon är vaken i två timmar, sover en och är vaken två osv. Och ibland kan hon sova till och med två! Men vissa dagar varierar förstås!

Kreativiteten
Har det faktist varit lite dåligt med. Har liksom inte tid med något annat för utom Agnes och när hon väl sover orkar inte hjärnan göra något annat än dricka te, ligga på soffan och på sin höjd lyssna på ljudbok. Hoppas dock den hittar tillbaka efter semestern!

Bebisen
Agnes är så nöjd och beskedlig. Hon ler och skrattar massor, blir nöjdare och nöjdare med att ligga för sig själv på golvet och älskar att pussas. Kan räkna gångerna hon gallskriker på en hand typ och blir sällan riktgt förbannad. Hon är harmonisk och mysig. Ska helst gosa och vara i famnen men vem vill nu inte det. Känns som om jag bara förskönar och målar upp nån drömbild men upplever verkligen det så här!

image

Kan lugnt konstatera att dessa tre månader har varit långt över förväntan!

2 kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Vad roligt att allt fungerar så bra! Så var det för oss också, nu har trotsen hunnit ikapp 😉
    Delammar du nu eller varför matas hon med flaska på sista bilden? Härligt oavsett 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *