Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Till Agnes

En julklappsexplosion

4 jan , 2017, 21.38 Jenna Matintupa

 

Ja, va tyckte Agnes om sin första jul? Nå, suprise suprise tyckte hon att det inte var något speciellt eftersom hon är åtta månader. Så vi kan väl lugnt konstatera att den första julen är mer till för föräldrarna än för barnen. Iallafall jag tyckte den var väldigt mysig och hon även om hon såg lite skeptiskt på tomtarna så var hon mest nöjd och glad genom hela dagen. Men i mamma och pappas famn skulle hon förstås helst vara.

Hon fick en himla massa fina julklappar, och gillade förstås mest presentsnörena. Hon blev sur när vi tog bort snöret för att ge henne en ny julklapp att titta på men nu i efterhand leker hon däremot en hel massa med julklapparna. Märks att hon blivit större och behöver lite mer stimulerande leksaker än någon enstaka skallra och mjukisdjur. Hur som helst, så tacksam över att hon fick nästan uteslutande träleksaker. Tycker mer om trä än med plast när hon ändå sätter allt i munnen. Plus att kvalitén känns mycket bättre.

Vi bestämde oss för att inte köpa så många julklappar åt henne. Dels för att jag gissade att hon skulle få en hel del av släkten och dels för att hon ändå är totalt ointresserad av julklappar så onödigt att ge henne massa saker då. Så det blev bara fyra i år. En mössa från Mini Rodini, en ljudbok med Astrid Lindgren sånger, ett gosedjur och en boll. Utöver det fick hon bland annat pussel, klossar, kläder och många många böcker.

Ja så ska vi ta en titt på vad hon fick? Kläderna är nu i tvätten och de flesta leksaker ligger utspridda över allt (se bild) så fångade inte alla på bild. Evigt tacksamma är vi iallafall över att alla köpt så mycket bra och fina saker till henne. Vi är så privilegierade att ha så många snälla människor runt om kring oss!

Den här blev en av mina favoriter. Tycker den är så estetisk och snygg. Passar bra i hennes bokhylla hehe. Agnes gillar den också, mest för att snöret smakar gott och huvudet gungar roligt. Än har hon inte fattat att man kan dra runt den, men det kommer väl.

Den här räven fick hon av oss. Tycker att dessa nallar är så fina och har länge tänkt att hon skulle få en men de är ganska pricey. Men när det ändå inte skulle bli så många så tänkte jag att den skulle passa fint.

Titta vilken ljuvlig hög med böcker! Jag älskar som bekant böcker och det är verkligen en uppskattat present. Nu har vi att läsa. Favoriterna just nu var helt klart babblarna, man kan ju undra varför…

Här ser ni en röra av leksaker. Några nya och några gamla. Bland annat bollen, pusslena, klosslådan, katterna och handdockan fick hon. Och en ny Sophie (den första har hon nött sönder) som verkligen varit saknad. Det som inte syns på bild kommer säkert dyka upp på bilder längre fram, så ni får helt enkelt hålla utkik om ni är nyfikna.

Den här var en så rolig överraskning. Sjukt snygg gunghäst som passar perfekt in i hennes rum. Agnes tycker redan nu det är väldigt spännande att rida på den, även om hon är lite för liten, men hennes ett år äldre kusin provred den x-antal gånger och han godkände så gissar den blir en hitt längre fram!

Och till sist en till bild på damen i egen hög person. Mössan fick hon av oss och kommer som sagt från Mini Rodini. En riktigt lyckad jul blev det verkligen! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *