Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet,Första bebistiden

Billigt alternativ till färdiga mellanmål

22 jan , 2017, 15.53 Jenna Matintupa

 

Hej och hoppas ni haft en finfin söndag hittills. Agnes och jag har hängt hemma hela dagen eftersom killen är och hjälper sin bror med renovering. Vi har städat, sett netflix (jag, inte så mycket Agnes) och tvättat. Men det var inte vår dag jag skulle berätta om, utan något jag kokade till Agnes i veckan.

Kokar för det mesta all mat åt Agnes själv. Det är inte så creddigt som det låter, vi har kött/kyckling-kuber i frysen och så kokar jag potatis, morot och någon annan grönsak till. Lägger oftast grönsakerna att koka när jag gör frukost, så räcker det för dagens två mål. Anledningen till detta är inget annat än det här har varit lättare än att börja researcha olika barnmatsburkar osv, plus att det är billigare. Till mellanmål har vi oftast gett Ellas påsar eller pirkkas ekologiska med frukt/mellanmål, de är så enkla att ge och Agnes gillar dem. Ett stort minus är dock att framförallt Ellas är så himla dyra. Nästan två euro per påse!

Före jul fick jag Martaförbundets broschyr med enkla barnmatsrecept av Karin. Har inte haft tid att studera den desto närmare men i veckan kom jag ihåg att de fanns recept på kräm och killens föräldrar hade hämtat massa frysta bär åt oss helgen före så tänkte jag skulle testa att göra. Det föll på drottningkräm.

Här är receptet i sin helhet:

Drottningkräm

3 dl vatten

2 msk potatismjöl

1 dl blåbär

1 dl hallon

Blanda ner potatismjölet i kallt vatten och koka upp. Ta av från spisen och låt svalna. Under tiden mosar du hallon och blåbär. När krämen svalnat blanda samman den med bären och sätt i en burk. Färdigt att äta. 

Det var verkligen förvånansvärt lätt och även om Agnes är lite småskeptisk till blåbärsbitarna så verkade hon gilla det. Och det tog inte många minuter att göra. Avokadopurén testade vi också till mellanmål en dag (mosa samman en halv avokado och en halv banan) och det gillades stort. Blev så exalterad av att det var så lätt så nu ska jag prova koka på andra bär också. Har hjortron i frysen så det blir nästa jag testar tror jag bestämt. Lätt och billigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *