Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En lugnare morsdag

15 maj , 2017, 12.50 Jenna Matintupa

 

Igår firade jag min andra morsdag. Förra året var det supervarmt, vi hängde på stan och myste med en en månaders skrutt. I år såg det inte riktigt ut på samma sätt. Mysig morsdag fick jag dock i år också, var lite mera sliten bara. På lördag var vi bjudna på inflyttningsfest. Agnes och killen kom med en stund, och när det blev läggdags åkte de hem och jag stannade kvar. Hade en sjukt rolig kväll, drack massa bubbel och skrattade så jag kiknade med mina fina vänner ända till två på natten. Denna superkväll resulterade i min första fylla sedan juli 2015 och då förstås också min första bakfylla…

morsdag

Så min morsdag började med att jag fick sovmorgon och kring elva kom killen och Agnes in med en tekopp, kort och croissant. Agnes tyckte dock att det var hon som skulle ha croissanten, vilken resulterade i en liten dragkamp och väldigt många smulor i sängen.. Nå, hon är ju gullig iallafall. Jag fortsatte vila och när A vaknade från sin dagssömn duschade jag, försökte bli en människa igen och sedan åkte vi in till stan för att hänga med Agnes kusin och killens bror och flickvän. Dessutom kom killens yngsta bror/Agnes fadder ner och hälsade på så vi maxade verkligen familjehäng. Efter middag, vinprovning inför deras bröllop och soffhäng åkte vi hem igen. Killarna kollade på hockey och jag på netflix.

morsdag

Det blev en lite lugnare morsdag med en lite mer sliten mamma än vanligt. Tror det fick bli den första och kanske inte sista, men åtminstone sista på ett tag, bakfylla för mig. Inte roligt alltså, dock helt värt det för lördagskvällen var absolut roligaste på evigheter. Nu i helgen åker dessutom Agnes och killen bort över helgen. Det betyder alltså att jag kommer vara ensam hemma från fredag till söndag! Första gången sedan hon föddes. Har bokat in massa kompishäng, tänker ta sovmorgon alla dagar och så kommer jag troligtvis angsta massor på grund av att jag saknar dem så mycket, haha. Det är ju faktist första gången jag är borta från Agnes mer än en dag/kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *