Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

vecka 12/2018

19 mar , 2018, 12.33 Jenna Matintupa

 

Måndag och migränen ligger och pyr. Vet inte om det är något med nacken eller om det är mina glasögon som är för svaga igen. Fruktansvärt tröttsamt. Vårkänslorna kom verkligen när jag gick med Agnes till dagis, solen lyste, snön smälte och snart är all asfalt framme. Nu snöar det dock, men hoppas att det är övergående. Vill ha våren NU! Så idag ska jag jobba jobba jobba. Så kanske det är vår imorgon istället (update: det är tydligen vårdagjämning imorgon, känns fint ändå!)? Den här veckan är ganska lugn, skola, lite jobb och möte. I helgen åker Agnes upp till mormor och morfar och stannar fram till påsk så vi komma vara hemma på tumis i några dagar. Ska bli så mysigt. Och lite jobbigt pga kommer sakna henne såå mycket, men vi återförenas på påsken igen sen. Men men, först denna vecka!

Blommor på jobbet

Veckans längtan:
Längtar till påsken och till april. Påsken kommer vi vara i Österbotten och det brukar alltid vara så mysigt att fira påsk där. Sen blir det april och då är det ju vår (okej ska sluta tjata om det nu!), Agnes födelsedag och massa annat skoj.

Veckans craving:
Är obvi sugen på vår. När ska minusgraderna försvinna? När får vårjackorna komma fram och vi får kasta vinterhalaren längst in i förrådet? Nu tack!

Veckans instagramkonto:
@rachelemilia. Har en liten kiddo i samma ålder som Agnes, ett ljuvligt hem och skitsnygga bilder. Allt jag söker i ett instagramkonto med andra ord.

Veckans lägenhetsfix:
Efter nästan två och en halv månad är äntligen spegeln till hallen påväg hem. Den borde verkligen komma den här veckan, om inte postnord tappar bort det eller något vill säga. Men när den väl kommer så ska den åka upp på väggen på dirren!

Veckans musik:
20 Questions av Veronica Maggio från Bergman’s Reliquarty. Vårens låt kanske? Sjukt bra iallafall! Hon har skrivit den tillsammans med Jocke Berg så inte konstigt att jag gillar den så mycket.

Veckans citat:

Så sant. Vad är grejen med att tvättkorgen alltid alltid är full? Tvättar och tvättar och tvättar och ändå tar det aldrig slut. Och då bor vi bara tre personer här, dock börjar jag starkt misstänka annat…

Veckans fest:
I och med att Agnes åker med mina föräldrar på lördag så planerar killen och jag att gå ut på lördag, om det blir fest vet jag inte. Men lite festligt åtminstone!

Veckans pepp:
Har massa ny energi för att planera bröllop och efter lite förändringar med cateringen som nu är löst känner jag mig extra peppad för att fixa. Funderar nu på placeringskort och lite annan dekoration. Just nu är jag sugen på ballonger, men det blir lite struligt med helium och sånt. Det känns onödigt dyrt att köpa en egen flaska helium. Finns det månne andra lösningar i Vasa? Så typiskt att det inte finns juhlamaailma där…

Modifierad lista från Flora.

En kommentar

  1. Sophia skriver:

    Vi hyrde en liten heliumtank till våra ballonger! Så man behöver inte köpa en. PM:a mig för mer detaljer 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *