Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Aldrig längtat efter fredag så mycket som nu

25 maj , 2018, 10.28 Jenna Matintupa

 

Herregud fredag jag är så glad att du är här! Den här veckan blev himla hetsig. Har jobbat som en tok känns det som. Triljoner olika saker som ska in på kort tid, tighta tidtabeller och extrem jobbig pms och stresspåslag. Igår var jag SÅ när att krascha. Hade väldigt tight tidtabell att skriva och skicka in en text på, nätet på tåget strulade och datorn hakade upp sig. Det gällde liksom minuter (!) jag hade på mig för att få allt att klaffa.

I bussen påväg hem kunde jag inte lyssna på musik eller podcast, hjärnan gick på högvarv. Jag kunde inte fokusera blicken på något, kunde inte stanna kvar vid en tanke och helt psyket bara rusade. Till sist måste jag stänga av och lägga bort allt. Telefonen åkte ner i väskan, jag blundade och tog djupa andetag, försökte att bara tänka på hur jag andades. När jag steg av bussen cyklade jag hem och det hjälpte, för då behövde jag bara tänka på att cykla, trafiken och stängde av alla jobbtankar.

Hemma kändes äntligen bättre och kroppen hade lugnat sig. Vet att det här har med min pms att göra. Har ett par månader fått sån fruktansvärd ångest dagarna innan mensen. Jag som aldrig tidigare riktigt fattat när människor pratat om sin ångest har nu börjat förstå hur det känns när en vaknar och det känns helt omöjligt att stiga upp ur sängen. Som om hela världen trycker på bröstkorgen och enda alternativet är att dra något över huvudet och ligga kvar för alltid. Som tur släpper det ofta efter en dag. Tror det var därför jag hade så svårt att hantera igår.

När jag väl jobbat färdigt hemma och ätit middag med familjen så åkte jag in till stan för att sitta i parken och dricka prosecco med mina vänner. Hade inte alls lust att åka men visste att det är just precis en sån kväll jag behövde. Och när jag väl gick hem i ett somrigt Helsingfors hade pulsen gått ner och trycket försvunnit, iallafall för en liten stund.

IMG_1109

Staden är fin iallafall. Det här är i och för sig snart två år sen, men lika fin än idag. 

Så jag är väldigt glad över att det är helg nu. Idag bestämde jag mig för att vara ledig så långt det går. Kanske måste svara på några mail men det är max. Har ännu en liten konstant stresskänsla i kroppen och är väldigt nära till gråt hela tiden (pms som sagt) så måste gå försiktigt fram idag. Förde Agnes till dagis för en stund sen och nu sitter jag och skriver på café. Behövde lite paus från packa och städa så tänkte det blir skönt att gå ut hemifrån en stund, dricka något gott och få lite miljöombyte.

Har ändå ganska bra förutsättningar för dagen. Har fått lön, alla räkningar är betalda (något som alltid bygger på stresskänslan när det ligger och skaver), har fyndat massa bra saker på loppis för nästan igen peng alls som jag är så nöjd med och känner att allt löser sig. På eftermiddagen när killen slutat jobbet hämtar vi Agnes och sätter oss i bilen för att köra upp till Malax. Ska bli skönt med paus från allt här hemma, men vet också att det är väldigt skönt att komma hem på söndagkväll igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *