Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop

BRÖLLOP: Bara två månader kvar

2 jul , 2018, 22.40 Jenna Matintupa

 

Ansiktsmask, tekanna och snacks. Killen har lagt sig så jag passar på att mysa till det extra innan jag sätter mig i soffan för att ta tag i: bröllop! Nu är det mindre än två månader till the big day och jag känner en viss stress. Stress över att det känns som det är så många grejer som vi inte tänkt på ännu. Hur vet en ens vad vi ska ha gjort och så vidare? Men är inte bara stressad utan också väldigt väldigt exalterad. Jag menar, det kommer ju bli så himla roligt! Livets fest med alla våra favoritmänniskor kan ju inte bli annat än bra. Men innan den dagen, en del saker att avklara…

Vi har så gott som alla av de största och viktigaste sakerna fixade. Men de små sakerna alltså. De gnager i mig. Dekorationen till festplatsen som jag hade tänkt sket sig eftersom det är alldeles för högt till tak = vi behöver en byggställning för att hänga upp = för komplicerat. Så nu måste vi tänka om. Eller jag, killen tyckte vi inte behövde något… Min första reaktion var att sura, men nu har vi en annan plan på gång som kanske kanske funkar. Vi får se!

Jag tänkte att jag ska göra moodboard för alla delar av bröllopet, och sen efter bröllopet visa lite hur det blev i praktiken. Hur låter det? Tankarna kanske inte alltid blir som en tänkt i verkligheten, plus att jag har en tendens att vara lite väl optimistisk. Och sen är det saker som jag inte på något sätt vet hur jag ska få veta. Till exempel hur mycket blommor och växter behöver en beställa? Vill ju inte att det efter tre bord ska vara slut och plötsligt måste vi hetshitta just den sorten jag ska ha.

Och så behöver jag hitta en florist i Vasa som kan fixa småsaker till bröllopet. Crosager och något till brudfrämmorna. Vem är bäst i trakterna kring Vasa? Några tips? Och samma sak med manikyr och pedikyr? Vem är bäst på sånt i Vasa? Vill ha enkel och snygg manikyr. Ni som rör er där i knutarna får jättegärna tipsa!

Annars är boken här ovan av Johanna Kajson väldigt bra inspirationskälla, och hjälp. Inte något en behöver för att planera bröllop precis, men till stor hjälp om en känner sig lite lost. Det finns dessutom listor enligt tid till bröllopet på saker som borde börja vara kirrade, hjälpsamt för den tankspridda.

Nu ska jag fortsätta scanna esty, amazon och ungefär hela google efter pynt som knappast funkar i det enorma taket…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *