Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Tisdag, onsdag med bröllopsshopping och drinkar i kvällsolen

5 jul , 2018, 16.46 Jenna Matintupa

 

Herregud så stirrig en blir av att sitta och titta på en dator dagarna i ända. Kanske det är därför jag har en konstant smygande huvudvärk längst bak i huvudet? Men trots den har jag ändå fyllt dagarna med jobb och kvällarna med program. Fast ikväll tänker jag göra precis ingenting. Bara laga god mat (har ätit ute alla dagar den här veckan så hemlagat börjar locka..) och ligga på soffan.

Nu sitter jag i soffan med myskläder och bröllopsskorna. Insåg idag att jag måste börja gå in dem nu, så varför inte börja direkt? Därav den snygga kombon av leggings och klackar. Idag var jag iväg med en av mina brudtärnor och testade bröllopsklänningen. Den satt som en smäck så nu hänger den i vår garderob i väntan på september. Mycket bröllopsgrejer som fixas just nu. Dock får ni inte se något från idag ännu, vill ju inte visa klänningen före bröllopsdagen. Men istället kan ni få se bilder från de senaste dagarna.

I tisdags tvättade jag och fixade lite hemma på förmiddagen innan jag åkte in till stan för att jobba. Satt i timmar på Andante och skrev, planerade och småpratade med bordsgranne som också jobbade. Ganska mysigt när en jobbar själv att ändå råka sitta bredvid någon en känner för lite pratpaus. När killen var påväg för att möta mig packade jag ihop för dagen och gick ut i fuktigt Helsingfors. Fast hur regnigt det är så är det ändå så fint.

Mötte upp killen och vi gick för att köpa bröllopskläder till honom. Ny skjorta, fluga och väst till fracken och så skor till det. Han var så stilig och bröllopet blir verkligen mer och mer verkligt nu. Efter att vi fixat det sista med hans ring gick jag för att köpa hem mat medan han mötte upp sin kompis. Resten av kvällen hängde jag i soffan med svingod burgare från Lucky Bastard och nya avsnitt av Suits. Skönt med en kväll för en själv!

Igår hade vi bokat in utserveringshäng med bokklubbsgänget. Började på yesyesyes med drinkar och gick sen vidare till The Cock för lite käk. Jag hade inte sett dem på två veckor så vi hade ett gäng storys att berätta och detta resulterade som vanligt i många skratt. Saga var dock lite sur för att hon inte fick sitta på sin plats eftersom hon skuggade bordet när vi alla skulle ta bilder av den instagramvänliga maten och drinkarna.

Vädret var perfekt, maten lika god som alltid och det var härligt med lite frihet. Och att få bli småfulla en onsdag utan att känna några måsten. Plus att vi alltid har så himla roligt tillsammans.

Med lite matkoma och varsin skumpaflaska gick vi till parken och satt och pratade en stund. Efter det splittrades vi, några åkte på någon fest till Böle, resten till Mesotoko för GT’s och jag hem för vila. Huvudvärken kämpade sig fram och det var dags att ta kväll. Dessutom ville jag vara åtminstone lite utvilad och fräsch när jag skulle prova klänningen. Gick dock inte så bra pga sov så dåligt, men det är väl tanken som räknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *