Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop,Inspiration

BRÖLLOP: Inbjudningar, tema och dekorationen

10 jul , 2018, 13.51 Jenna Matintupa

 

Kanske vi ska dyka in i bröllopet igen? När vi funderade kring tema, färger och allt kring det så kom jag ganska snabbt fram till att klassiskt romantiskt inte är något för oss. Vi är inte så mycket för gulligt och romantiskt, så vi valde en lite annan väg. Eftersom vi båda är ganska besatta av växter kändes växttemat givet. Grönt, fint och naturligt. Pinterest svämmar över av bilder i det här temat, tacksamt för att hitta inspiration. Med växttema kan en ju gå hur crazy som helst, men eftersom vi ändå gillar ganska simpelt lutar det mot grönt och enkelt. Typ.

Tycker det är så svårt att fundera kring dekorationen nu i förväg, vet ju inte om det kommer funka. Eller ens hur det kommer se ut. Hur vet en i förväg om det funkar? Blir lite tokig på att försöka planera men inte veta om det ens går att genomföra. Ni som planerat bröllop, hur har ni gjort?

När det kommer till inbjudningskorten utgick vi förstås från temat. Temat greenery är väldigt populärt just nu så hittade en massa fina olika som jag  gillade. Kollade också olika färdiga alternativ via t.ex. Vistaprint. Till slut föll valet på en mall från Etsy. Jag scrollade runt i evigheter, konsulterade med killen (som egentligen inte hade så stor skillnad) och köpte sen en som var färdig att ladda ner. Efter att ha fixat all info och skrivit klart ladde jag upp det och beställde från Vistaprint. Snabb leverans, billigt och bra kvalitet på pappret. Hela kalaset gick väl på kring 60 euro tror jag, plus sen frimärken (som för övrigt hade högre styckpris en själva korten, hoho). Vill ni se bilder på vårt inbjudningskort?

Som sagt så är dekorationen ännu lite flytande. Hade först tänkt ha en växter slingrades på bordet men det gillade inte killen så fick tänka om. Just nu lutar det mot en gäng små vaser kvistar, flaskor med kronljus och ja, that’s about it. Enkelt och stilrent. Ljusslingor skulle vi också vilja få in på något sätt, men eftersom det är så högt till tak är det lite knepigt. Får se hur vi löser det. Nu skulle jag också gärna vilja få in lite ballonger här och där, men killen är lite skeptisk. Så måste se hur vi ska hitta någon medelväg som vi båda gillar. Skulle gärna också ha vimplar av något slag, men har inte hittat några jag gillar ännu.

I och med att vi valt ett grönskade tema blev accentfärgen för bröllopet grönt. Tror det kommer bli snyggt, men det är lite knepigt för grönt är kanske inte den vanligaste färgen när det gäller bröllis. Vilket gör att det inte är så lätt att hitta pynt och liknande. I ljusgrönt och liknande finns det, men jag vill gärna ha murrigt mörktgrönt och det är inte lika lätt. Men, ännu är det ett par veckor till bröllopet så kanske jag hittar något ännu!

Ifall ni missat så har jag ett pinterestboard med mappar för alla olika delar av bröllopet. Där samlar jag all inspiration och fått så gott som de flesta idéerna. Det kräver lite grävande om en vill ha annat än det som är ”trendigt”, men när en väl kommit igång finns det hur mycket som helst. Här kommer ni till min bröllopsmapp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *