Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Önskan om ett drömmigt flöde och sparat på Instagram

18 jul , 2018, 08.38 Jenna Matintupa

 

.

Mitt i sommaren och så mycket att inspireras av. Det är ett tag sen jag kollade igenom vad jag sparat på instagram och sommaren märks även där. Saker som är aktuellt i mitt liv avspeglas också på bilderna jag sparat. Både saker jag gillar, ser framemot och är sugen på. Blir alltid allt lite extra drömlikt på sommaren? Tycker det känns så.

Många pratar om hur skadligt det är med att allt ser perfekt och drömmigt ut i alla flöden, hur det ger ångest och fel bild av verkligheten. Visst förstår jag vad som menas med det, men samtidigt är det sånt jag vill se. Verkligheten har jag tillräckligt med i mitt eget liv (vårt kylskåp är t.ex. så äckligt just nu att vi typ inte ens använder det) så när det kommer till sociala medier vill jag istället drömma mig bort. Kanske är det för att jag är ganska tillfreds med mig själv och mitt eget liv som det fungerar? Sen tycker jag instastories fyller en bra funktion när folk kan dela lite mer av ”riktiga” livet än vad som syns i flödet. Förstår ni vad jag menar eller låter det tokigt?

Sen är jag en sån som alltid söker efter inspiration, gillar att drömma mig bort och se på vackra ting. Och därför just vill jag omge mig med vackra flöden, inspirerande människor och så vidare. Kanske därför vårt hem svämmar över med olika sorters mode- och inredningsmagasin… Nåja, bara en tanke. Nu vidare till bilderna.

Janita Autio är mästare på snygga bilder och alla hennes Marimekko outfits är to die for. Framförallt för en Marimekkonörd som jag. Den här från Borgbacken, om jag inte misstar mig, är inget undantag. Är inte riktigt lika modigt när det kommer till mönster och färg, men hon lyckas alltid få det se snyggt och coolt ut!

Emma Sundhs bilder är återkommande i min sparmapp. Dels för att hon verkligen har ett öga för fotografering, men så också för att hon alltid lyckas fånga sånt som jag är besatt med. Som dessa blommor till exempel. Tror det är vallmo? Hur som helst, drömmigt som få. Vill också ha en rabatt som denna någon gång!

Är så himla babysjuk just nu. Kan vara för att det kommer små babys i vår familj och vänskapskrets på löpande band, men tror Johanna Bradford bidrar till det också. Deras lilla Elisabeth är så himla gullig och det här bilden är så fin. Både Johannas blogg och instagram ligger högst upp på min favoritlista just nu!

Jag kan inte få nog av gulliga barnrum och jag älskar det här hos Frida Schüler. Får lust att tapetsera om Agnes rum direkt i någon murrig färg. Dock passar det inte riktigt in vårt hem just nu, men kanske sen när vi äger något stort gammalt hus? Fast hur jag ska lyckas kombinera det med att bo nära stan är ju ett mysterium…

Den här tårtan med jordgubbar och maräng som Ida Rebers lade upp får min mun att vattnas på sekunden. Nästa gång jag ska svänga ihop något bakverk tror jag nog det får bli en sån här. Det kan väl inte vara allt för svårt?

Hanna Stefansson lyckas alltid få till coola detaljer på sina outfits. De här vintageörhängerna är de finaste jag sett på länge. Allt med blommor tilltalar i och för sig mig just nu så det kan vara därför. Fint iallafall!

Det lutar ju mot att jag ska ha blomkrans i håret (mer om det senare) på vårt bröllop och den här som Emily Slotte hade var riktigt fint. Dock passar den kanske mer till enkel klänning, så tror jag satsar på en liten mindre och inte lika spretig. Ibland drömmer jag också om en enkel klänning som denna, men så blev det inte nu.

Är besatt av skor med olika knytningar och rosetter just nu. Killen frågade faktiskt till och med igår hur många rosettskor jag egentligen har. Dessa som Elina Malm hade var riktigt riktigt fina.

Drömmig bild på Karin Lindroos från deras landställe. Tycker den här bilden på något sätt porträtterar finsk sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *