Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Live från trädgårdssoffan

22 jul , 2018, 14.07 Jenna Matintupa

 

Ligger i trädgårdssoffan med ljudbok som blandas med ljudet av vinden som viner och flugor som surrar. Agnes sover i huset och alla njuter av att få göra vad en vill för en stund. Jag njuter av den kalla vinden och av att äntligen få ha stickad tröja på. Någonstans långt borta bullrar åskan. Igår åt vi säsongen första kräftor och Agnes har varit lycklig över att vi varit tillsammans igen. Gosig och glad.

Det är första helgen vi spenderat på landet. Hela förra sommaren var vi här och nu har nästan hela sommaren gått innan vi hunnit hit. Har saknat lugnet här i skogen och trädens sus. Det är ett annat ljud här än någon annanstans.

Nu är vi iallafall här och jag lämnar hit. En vecka. Två. Vem vet. Ska jobba härifrån och kanske åka ner ifall det behövs, men inte annars. Vara här i skogen, spendera lite tid i Malax och simma på skären. Och framförallt: vara med Agnes. Tre veckor är mer än tillräckligt. Det har gått hur bra som helst, men nu har vi saknat klart. Eller killen kommer ju vara nere och jobba i veckorna, så lite sakna får vi göra ännu. Och Agnes saknar ännu ”sitt Mattby”. Hon vill åka hem och till dagis säger hon med jämna mellanrum. Förstår henne väl.

Söndagslunken och jag ska ligga här en liten stund till. Med hund på magen och lyssna på Harry Potter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *