Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sista sommarveckan

3 aug , 2018, 12.08 Jenna Matintupa

 

Sitter och jobbar såhär fredagen till ära. Det är äntligen äntligen lite svalare. Den här veckan har varit en ren plåga för mig. Värmen har nästan ätit upp mig inifrån och jag är så glad att det äntligen svängt. Skulle knappast stått ut många dagar till innan jag blivit helt knäpp. Längtar efter regn, höstvindar (som idag!) och att få ha tröjor och jeans på. Någon annan som börjar vara där nu också?

Inte många dagar för oss i Österbotten nu. De två veckor jag varit här har gått förbi i två röda. Agnes har varit nästan lyrisk idag över att dels pappa kommer, men också att hon på söndag får åka hem och på måndag börja dagis. Jag tycker också det ska bli skönt med vardag. Och att få vara alla tillsammans igen. Det har nog varit lite konstigt att vi sällan varit hela familjen tillsammans, tycker vi alla tror jag.

Den här veckan har vi iallafall hunnit simma, umgås med familj och släkt, fixa bröllopsgrejer och ta ut det sista av sommaren i Österbotten.

I veckan var vi till stan för att handla lite växter till bröllopet. Nu ska det bara klara sig fint i en månad i mammas växthus så har vi allt grönt till vaserna på borden. Sen hur det kommer se ut i praktiken får vi se, men ganska säker på att de funkar fint.

Simmat har vi också hunnit göra. Agnes älskar verkligen vattnet, även om det i början är lite svårt att komma i. Men så fort hon vant sig vid temperaturen vill hon inte komma upp. Blev dock lite paranoid nu när jag läst något om alger i Malax, men än så länge har vi alla mått bra så gissar vi klarat oss. Eller så var det bara falsk alarm.

Augusti betyder sommarbär. Det var ganska mysigt att få börja morgonen med att traska ner i trädgården och plocka vinbär till gröten. Agnes stoppade dock bara i munnen och inte alls i koppen. Blev iallafall bra med havregrynsgröt och havremjölk. Dock insåg jag att röda vinbär inte är min grej, gillar svarta mycket mer.

Min lilla Pippi som säger: ”Stopp du får inte komma hit!” när hon ser mig, och vägrar äta mat med mig men slukar allt så fort jag inte är i närheten. Samtidigt ska hon ha mig och bara mig att smeka ryggen när hon ska sova. Och gissar att det kommer bli ganska många tårar när vi vinkar hejdå de första dagarna på dagis.

Igår inspirerades jag av Elsa Billgrens matinlägg och testade på att göra chèvre chaud. Fanns inte så maffiga getostbitar i Närpes men blev bra ändå! Somrarna på landet är den tiden när jag testar nya recept och får leva ut lite med matlagning. Hemma orkar jag sällan göra det. Ibland misslyckas de men den här veckan lyckades jag med både mat och bakning!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *