Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Du och jag augusti

6 aug , 2018, 15.16 Jenna Matintupa

 

(Heter min spellista på Apple Music just nu. Är mästare på cheesyiga namn på spellistor)

Idag vakande jag med en känsla av att hösten är här. Fast det är den inte, egentligen. Det är ju faktiskt bara sjätte augusti och åtminstone en hel månad av sommar kvar. Men vardagen börjar idag igen, och då smyger sig alltid lite höstkänsla på. Idag har jag mest försökt få ordning på allt. Hemmet, jobbet, Agnes dagisstart, packning. Sorterat tvätt, plockat bort väskor, städat undan saker som legat framme hela sommaren och skickat mail på mail. Måndagar blir oftast röjdag. Jag är annars väldigt pepp på den här veckan. SÅ mycket roligt. Eller mest en sak, men ändå. Det är roligt att vara hemma igen. Roligt att få fixa och trixa med bröllopet. Roligt att få jobba. Har skrivflyt, intervjuer bokade och bra planläggning över jobbet.

Imorgon ska jag sätta mig ner i kalendern och organisera det kommande veckorna. Lättare när en ser allt nerskrivet på papper, tycker ni inte? Och så ska jag göra en intervju så eftermiddagen får säkert bli skrivsession. Onsdag tänkte jag spendera med att börja planera ut alla texter, se vilka som ännu saknas och vilka klara som ska vara var. På torsdag släpps en ny superfin muminmugg Toves dag till ära, så den tänkte jag kila efter när jag fört Agnes till dagis. Och sen skriva resten av dagen. På fredag och lördag är det FLOW. Mitt livs första Flow! Är omåttligt peppad och ska bli så roligt att gå på festival. Har inte varit på flera år. Ja, och så får jag hänga med alla jag inte sätt på länge. Söndagen får gå åt att återhämta och hänga med familjen. Fin vecka ändå?!

källa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *