Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Vad jag önskar mig i födelsedagspresent

24 sep , 2018, 17.02 Jenna Matintupa

 

Det är faktiskt så att jag sjukt nog fyller år om en vecka! Hela hösten har gått så snabbt med bröllop, massa jobb och att komma in i vardagen igen. Men plötsligt har nästan hela september gått och min födelsedag är nästan här. Vi pratade om det med Sannah för någon vecka sen, om vi borde fira våra födelsedagar (vi fyller dagarna efter varandra). Många i vår omgivning slår på stort när de fyller 25, men vi kom båda fram till att vi inte var speciellt sugna på stor fest.

Eller sugen och sugen. Visst skulle det vara roligt att ha födelsedagsfest, men att få ihop det med småbarn, barnvakt och så vidare… Lite väl knepigt. Så satsar på att fira lite tillsammans med mannen i helgen, och så pratade mamma om att de skulle baka tårta med Agnes i helgen. Kanske bjuder över familjen på kaffe eller något. Vi får se.

Men! Även om en inte firar stort kan en alltid önska sig saker. Tycker jag. Eller iallafall drömma om saker som en skulle vilja ha. Vi fick så himla mycket fint i bröllopspresenter, bland annat till hemmet, så det är inte så mycket jag önskar mig. Annars brukar jag kunna lista en himla massa inredningsgrejer jag suktar efter. Nu, not so much. Men efter lite funderade kom jag på ett par saker jag önskar mig.

I helgen ska vi som sagt bo en natt på relativt nya St George inne i stan, och de har en härligt spaavdelning vi har tillgång till. Blev sjukt sugen på deras Harmonia Ritual – ansiktsbehandling. Ett samarbete med Lumene, 45 minuter av ”A journey through Finnish nature”. Låter ganska drömmigt eller hur? Eftersom jag annars brukar få en middag ute av mannen, och den i år är en bröllopspresent, hintade jag (väldigt tydligt…) att det här vill jag ha istället. Får se om han nappar. Eller så bokar jag bara det och ger det till mig själv i present! Måste nog kolla så det finns en tid asap…

Något som jag också blev sugen på, efter att ha gett åt mannen i morgongåva, är ett par AirPods. Herregud en sån dyr grej egentligen, men så bra! Har lånat dem lite (med en del protester…) och vill nu också ha ett par egna.

Skrev om den här boken, Känslornas Svall av Anna Rotkirch, på bokbloggen och vill så gärna läsa den. Tror dock den inte kommit ut ännu. Det är iallafall en bok som månad för månad kartlägger det politiska klimatet från november 2016 till oktober 2017, det vill säga efter att Trump blev president. Så intressant!

Sist ut, ett fint cashmereset med halsduk och mössa från & Other Stories. Skulle ju vara fint i höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *