Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Samarbeten,Vardagslivet

En bättre värld, en vardag i taget

27 sep , 2018, 14.02 Jenna Matintupa

 

* I samarbete med Finlands svenska Marthaförbund *

Nu till en riktigt rolig grej. I höst kommer jag nämligen göra ett samarbete med Marthaförbundet! Det känns fint eftersom Marthaförbundets tankar och värderingar är verkligen något som jag tror på. Med sina nästa 10 000 medlemmar är förbundet Finlands största svenskspråkiga kvinnoorganisation. En av deras viktigaste uppgifter är att sprida kunskap och fungera som sakkunniga inom olika område som berör kvinnans liv. Martaförbundet arbetar för en hållbar livsstil genom medvetna val i vardagen.

Marthaförbundet ordnar en himla massa olika kurser i hela Finland, också här i huvudstadsregionen. För drygt ett år sen flyttade de till sina nya utrymmen på Busholmen och där finns bland annat deras Marthakök. Ett ställe dit en dels kan komma på kurser, men också hyra (då kan en vara i kontakt med marika.danielsson(a)martha.fi). Just de där med kurserna vill jag komma tillbaka till, eftersom de i höst ordrar en superspännande kurs som jag (och kanske ni också?) ska gå på!

Den 16 oktober ordnas det en Överlevnadskurs för studerande i Marthaköket. Hushållsrådgivaren Elisabeth Eriksson och Marthaförbundets ekonomirådgivare delar sina färdigheter i att hantera vardagens utmaningar i köket, mataffären och plånboken. Under kursen kommer det behandlas allt från vad bra kost är, till hur en gör upp en budget och håller den (!). Dessutom kommer vi laga mat tillsammans och avslutar kvällen med gemensam måltid. Kursen kostar ingeting och håller på mellan 17-20. Även om evenemanget riktar sig till studerande tycker jag det passar också till de som lever med småbarn, eller annars bara vill få lite vardagliga tips.

Jag tycker det ska bli SÅ spännande att gå på kursen och få tips. För livet med småbarn, bostadslån, studier, jobb och ja, allt, är inte alltid lätt att få ihop. Livspusslet som alla pratar om ni vet. Så den här kursen känns perfekt för att underlätta vardagen lite! Det finns ännu platser kvar, så häng på vetja. Det är roligare ju fler vi är! Anmälningarna gör en HÄR. Och som sagt, det kostar ingenting.

Marthaförbundet har alltid funnits i mitt liv på något sätt. Min mormor har, och är fortfarande, en trogen martha och jag har hört om marthamöten hela livet. Dock har jag tidigare alltid förknippat Marthaförbundet med äldre kvinnor som sitter och stickar. Typ. Men nu på senare tid har jag insett att Marthaförbundet är så mycket mer än det. Det finns något för alla åldrar, för alla livsskeden och alla kvinnor. En strävan efter att göra världen lite bättre, genom att göra smarta val i vardagen. Och det är något som varje person kan göra, oavsett om en är småbarnsförälder, studerande eller singel. Alla kan göra något!

Om ni vill läsa mer om Marthaförbundet, alla kurser som finns (bland annat om minimalism och Zero Waste, placeringskväll och svampkurs) eller kanske bli medlem klicka in er på Martha.fi Alla bilder i inlägget är tagna av Marthaförbundets fenomenala informatör Karin Lindroos. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *