Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

vecka femtio

10 Dec , 2018, 15.25 Jenna Matintupa

 

Snart har vi öppnat halva julkalendern, och jag har majoriteten av alla julklappar kvar att köpa. I och för sig inte speciellt många men ändå. Jag är dock inte speciellt stressad eftersom jag vet precis vad jag ska köpa, kräver bara att jag kommer mig iväg och gör det. Kanske i helgen. Är faktiskt noll stressad över julen ännu, känner mig ganska lugn och peppad. Det lugnar också ner sig på jobbet nu så hinner bra varva ner och göra det sista före julledigheten. Och så ser jag så framemot att fira jul med familjerna, träffa vänner och deras barn. Och ha möjlighet till barnvakt och få göra lite på tumis också, hehe. Vi får ju passa på när vi är omringad av familj i ett par veckor!

Agnes längtar också jättemycket efter att få åka upp. Hela dagen igår höll hon på med att imorgon ska hon till dagis, och sen åker vi till Malax. Måste påminna henne om att det ännu är en och en halv vecka tills vi åker, men tid är ju relativt för två åringar. Att få hänga med alla sina kusiner, som är kanske det bästa hon vet, under flera dagar kommer vara det bästa tror jag. Sen om alla vuxna kommer tycka det är lika skoj, eller om det blir skönt att åka hem till lugnet. 10 vuxna, en baby, en ettåring, två tvååring och en treåring. Gissar att det inte kommer bli den stillsammaste av jular precis. Men mysig trots det!

källa.

Den här veckan lugnar allt sakta men säkert ner sig. Ska förbereda inför julen, vila mycket och hänga med kiddo. Hon härjat en himla massa på nätterna så sömnen är inte det bästa just nu. Som tur väntar en lugn helg så får ta igen allt då.

Idag har jag haft en lugn dag på jobbet. Nu sitter jag på metron och är snart hemma. Är dödstrött så kaaanske hinner vila en sekund innan mannen och A kommer hem.

Imorgon ska vi förbereda inför kommande evenemang på onsdag, fixa massa praktiskt för veckan och så ska jag luncha med Malin. Har inte sett henne på evigheter så ska bli så mysigt. Plus Hoku! Har varit sugen på deras salmon teriyaki i flera veckor. Men imorgon! Och så ska jag se ifall jag skulle hinna via Förlagets julmarknad efter jobbet, har ett gäng böcker som borde inhandlas. Fast i och för sig är killen borta så måste hinna och hämta kiddo också…

På onsdag är det full rulle. Vi har gröt och glögg på jobbet mellan 8 och 10. Så fort vi är färdiga med det bär det av på julfest med förbundet. Program hela dagen lång och middag på kvällen!

Torsdagen ska jag ta sovmorgon, har en grej på eftermiddagen och sen kanske via Sets julmarknad. Ja och så ska jag göra skolarbete. Har haft dåligt med tid för det eftersom jag jobbat så mycket, men nu har jag äntligen en dag för det!

Och samma med fredag, då ska jag kör fullt fokus på skolan. Någon gång måste jag ju blir klar hehe.

I helgen ska vi hänga med familjen, kanske fixa julklappar och ja, sova. Om Agnes tillåter vill säga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *