Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Året som gått i nio bilder

22 Dec , 2018, 11.12 Jenna Matintupa

 

Nu sitter vi i bilen påväg till Österbotten för två veckor. Snoriga och trötta, men peppiga på jul! Eller för tillfället är Agnes arg för att vi inte tog hennes regnkläder och tycker vi ska svänga om, men annars än så länge lugnt i bilen. Nu har hon bytt till att sjunga 5 små apor hoppade i sängen så antar hon glömt det nu.

Att göra någon sammanfattning av året känns lite väl övermäktigt. Iallafall en där en går igenom månad efter månad. Året har varit både tungt och härligt. Mest härligt men lite dippar ibland. Bröllop, nytt hem, nya jobb, mycket personlig bearbetning och allt möjlighet på en gång. Känner ändå att 2018 blev ett fint år till slut. Alla jobbiga saker har i slutänden resulterat i något bra så, all in all känns det som vi avslutar året med bra feelis. Vad det blir för 2019 återkommer jag med senare.

Så en sammanfattning får mina nio mest gillade bilder stå för. Mest bröllop och kiddo suprise supeise.

Sade någon bröllop?” Stod under den mest gillade bilden 2018. Föga förvånande.

Mera bröllop. Känns nästan lite overkligt att allt detta faktiskt hänt. Lite som om det hände i en parallell värld eller något. Men åtminstone har jag 100% bra feelis efter hela spektaklet, tur det!

Här satt hon igår och pillade näsan i vår alldeles egna lägenhet”. Den andra största händelsen under året var helt klart att vi flyttade in i vårt första egna hem. Älskar fortfarande lägenheten massor även om det finns vissa mindre bra saker med den hehe.

”Först tycker jag det är ironiskt att solen lyser så stark denna morgon.  Världen borde vara mörk och grå, motsvara sorgen. Men så tänker jag på dig. Hur du var precis som höstsolen. Hur du lyste, värmde oss alla. Din stora familj. Och då känns det självklart. Att solen ska lysa stark dagen du inte längre finns. 

Så länge jag kan minnas har jag tänkt att jag vill du ska få vara med på mitt bröllop. Träffa mitt barn. Jag sörjde redan innan allt detta fanns eftersom jag visste att du var så gammal och oddsen att du skulle finnas när jag väl får barn och gifter mig inte var så bra. 

Men så kom Agnes. Och där var du, så stolt över att Agnes fick ditt namn. Att vi nu blivit fem generationer. 

Och för en månad sen var du också där. Det som jag drömt om hela livet men inte trodde skulle bli verklighet. Du var där, på vårt bröllop. 

Men nu finns du inte mera. Vårt älskade gammelmormor. Äntligen får du vara med Erik, som du väntat på i tjugo år. Men jag tror ändå du var ganska glad, att få vara med oss också. Se alla växa upp. Få vara med Agnes och se den generation av Linnéor du nu lämnat efter dig. 

Mommo Linnéa. Idag lyser höstsolen för dig.”

Den sorgligaste dagen på året.

Snart kalas”. Agnes två års tårta. Sällan har jag blivit så nöjd med något jag bakat som med den här. Den blev verkligen så fin!

Vårt stora lilla födelsedagsbarn som dagen till ära fått sin allra första vegakeps och mötte mamma och pappa i dörren när vi skulle väcka henne. vår alldeles egna saltkråks skrållan, en sån stjärna. en två åring i huset gör livet lite extra spännande.” Behöver väl igen närmare förklaring.

”Shoppat bröllopsklänning och sånt idag.”  En dag i februari hade jag heldag med brudtärnor och favoritpersoner för bröllopsklänningsspan och skumpa. Resulterade i en klänning.

10 år, ett decennium: high five på den” 12:e Augusti firade vi 10 år tillsammans. Sjukt ändå att vi hängt ihop i så många år!

Aldrig haft så perfekta ögonbryn som idag efter att @inapalmakeup testfixat för bröllopet” Till och med en selfie kvalade in. Dock bröllopsreltarad den också, men ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *