Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

veckans planer

19 feb , 2019, 15.27 Jenna Matintupa

 

Är måndag alltid en sån dag som bara försvinner förbi? Känns lite så! Nå, nu tisdag är här och det är ju faktiskt ny vecka med allt vad det innebär. I helgen gjorde vi, som vanligt, absolut ingenting. Förkylningen från veckan spökade fortfarande i hela familjen så passade fint med en lugn helg. Dessutom kommer det bli mer och mer helgprogram ju närmare våren vi kommer, så får väl njuta nu medan det ännu är lugnet före stormen. Och lugnet före bebisen och sommarflytt (ska berätta mer snart!). Tror det kommer bli en minst sagt intensiv vår.

Var iallafall lite ute under helgen och carpade ljuset. Fast så hurtiga var vi egentligen inte. Gick ner till stranden på 10 minuter, drack varm choklad och åt bulle, gick hem igen. Eller förresten, vi gick till parken en liten stund för Agnes ville åka pulka och leka med sina sandlådesaker. Jag gick dock hem och lagade mat nästan genast eftersom klockan närmade sig halv sex. Våra dagar på helgen kommer liksom inte i gång före efter två. Så inte en typisk småbarnsfamilj. Frukost halv 11-11, lunch halv tre och så middag typ halv sju, hehe. Gissar det blir lite mera rutin när bebben kommer…

Den här veckan är det för de flesta människor sportlov känns det som, förutom för oss som inte har barn i skolåldern typ. Men det märks så väl för det är så tomt överallt! Lite folk på morgnarna, massa mail som studsar tillbaka p.g.a semester och så vidare. Alltid lika hopplöst att jobba när andra är lediga, men också skönt då en kan ta det lite lugnare och jobba i lugn och ro. Den här veckan då:

Igår måndag hade jag fullt ös på jobbet och stirrade på datorn i sju timmar. Var minst sagt mör när jag kom hem.

Tisdag idag har jag haft lika fullt upp på jobbet och nu är jag på väg på vattengymnastik för gravida!! Sjukt peppad. Gick på det när jag var preggo med Agnes och det var så skönt. Hade först inte tänkt börja eftersom det är lite i fel del av stan, men så kom jag ihåg hur skönt det var och tänkte att de kanske är värt den långa hemvägen sen.

Onsdag är det som vilken vanlig kontorsdag som helst.

På torsdag ska Agnes få vara ledig och då ska vi åka och träffa kompisar. Agnes pratar om sin kompis Ines hela tiden så nu ska vi åka och leka med henne.

Fredag har jag lite frilansgrejer att fixa men annars inget. Osäker om Agnes ska få hänga hemma eller inte. Kanske gå på museum på eftermiddagen? Har skaffat museikort så måste ju börja använda det nu! Ja och så är det ju På Spåret final på kvällen!!

I helgen har vi noll planer utom att vi lovat Agnes att åka och simma allihopa. Hoppas vi bara hålls friska tills dess för annars är det nog någon som kommer bli väldigt sur…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *