Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Torsdagshärj och fredagssol

22 feb , 2019, 20.49 Jenna Matintupa

 

Åh ljuva fredag! Även om när Agnes väckte mig vid sex idag och var helt rabiat pga alldeles för tidigt för henne (och mig…) och för att J flyttat henne till sin egen säng så kändes det inte som en speciellt ljuv dag. Men efter att vi kommit iväg till dagis och jag gick hem i solsken kändes det lite bättre.

Har haft så tunga dagar de senaste dagarna. Har börjat sova apdåligt och det drar verkligen ner på orken alltså. Men efter en lång tupplur idag kändes det äntligen bättre och har lite hopp om att det ska svänga nu! Vi får väl se hur jag känner imorgon när Agnes vaknar…

Igår hade vi ledig dag tillsammans och det som jag föreställt mig att skulle vara mysigt var kanske… inte så drömmigt ändå. Dålig nattsömn, väldigt trotsig unge, världens gravidaste person TM (så kändes det iallafall..) och tid att passa. Inte bästa kombon. Men vi kom iväg till vårt program och det var åtminstone så härligt som alltid.

Sen orkar inte två blivande treåringar allt för länge och då blev det trotskalas igen. Men mutade med biblioteket och det gick hem. Tålamodet räckte knappt men en stund fick hon leka och hem kom vi. Så fort mannen kom hem kastade jag mig i säng för att försöka bota migränen efter dagen. När ungen väl sov skrapade jag rent glasspaketet och tittade på tv. Kände mig SÅ värd det, hehe.

Och solen, alltså älskar vår lägenhet när den badar i solljus! Satt och åt frukost vid matbordet för ovanlighetens skull (äter ofta i soffan när jag är ensam hemma). Har inga (!!) serier att kolla på för tillfället så måste göra annat istället. Men känns ganska hälsosamt att dra ner på serietittande för jag fastnar så lätt och sträckkollar istället för att göra vettiga saker.

Men nu är nalkas fredagens bästa stund: på spåret! Och final dessutom. Jag ska fixa klart en morotskaka som Agnes och jag bakat, poppa popcorn och bänka mig tillsammans med mannen och Wilhelm framför årets sista. Sörjer nästan redan…

En kommentar

  1. emzi skriver:

    Haha känner igen det där med att sträckkolla på serier och bara glömma allt man skulle egentligen göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *