Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Dovt, naturligt och jordnära längtar jag efter

5 maj , 2019, 17.47 Jenna Matintupa

 

Söndag och sitter och skriver i realtid. Vi har varit så gott som enbart hemma sen i fredags, med undantag för butiksbesök. Agnes fick min hosta på torsdag, så hon fick vara ledig med mig på fredag och igår natt vaknade hon av hög feber. Så där kom den flunsan. Igår innan vi visste vad natten skulle komma med så hann vi vara en sväng och köpa lite grejer till babyn men annars har vi bara hängt hemma. Har till och med läst ut vår senaste bokklubbsbok som jag inte gjort på evigheter!

Idag var hon väldigt slö på morgonen men nu efter vila och en spya över soffan (mängden slem i den stackars lilla kroppen alltså) så är hon plötsligt som en ny människa. Så fascinerande hur snabbt det svänger för barn. Men en del att städa och tvätta blev det för föräldrarna… Rent är det nu iallafall! Hostar i mängd och massor gör hon ännu så det blir ännu en lugn dag hemma imorgon. Tur att jag har jobbdatorn hemma.

Så när Agnes nu ändå ser på Ryhmä Hau och mannen använder textiltvätten som han hämtade för att få ren soffan passar jag på att visa ett gäng bilder jag sparat på instagram den senaste tiden. Förvånansvärt, dovt? Hade tänkt mig att det skulle vara mer vårigt och färgglatt eftersom längtan efter sommaren är väldigt påtaglig men tydligen inte. Mycket naturligt, jordnära och klassiskt på något vis.

Hur gullig? Barn och blommor tillsammans är ju nog ändå kanske det finaste som finns. Drömmer lite om att vi någongång skulle få en lockig unge (Agnes hår är rakare än rakast) eftersom både jag och J har lite lockiga tendenser. Men det kom i och för sig för oss båda först efter puberteten.. Nå kanske nästa unge? Babes i Boyland står iallafall både för bilden och den gulligt lockiga ungen.

Erika, aka crazyflowerlady, lade upp den här på påsk. Så fint med det gamla skåpet, buketten och den ljuvliga klänningen. Gult blir lätt påskigt eftersom ja, allt som har med påsken blir ofta gult men tycker vi borde bli bättre på att ha gult annars också. Är lite besatt av gult just nu, även om det nog lätt blir påskfeelis för mig. Främst när det kommer till buketter. Men ska försöka komma över det. Gula kläder funkar dock när som helst, och framförallt på barn! Babyn ska få en ljuvligt fin gul jumpsuit från H&M Baby Exclusive som jag tänker hen ska få ha på dopet om den passar då! Och hel sommaren annars också. Ska bara hitta något matchande till Agnes!

Nina som är en av personerna bakom Theseneighbours har skaffat en skitsnygg grön kostym. Älskar modellen och materialet på kostymen och just något sånt skulle jag vilja ha. Tyvärr inte så aktuellt för denna gravida person men kanske till sensommaren? Gärna också i någon annan härlig färg som just grön, svart känns väldigt propert och kontorigt.

Är väldigt inne (som resten av världen typ) på naturmaterial när det kommer till inredning och tycker det här skåpet är SÅ fint. Rachel La Chenardiéres hall är så nära perfektion som en kommer enligt mig just nu.

Åter till gulliga barn. Johanna Bradfords lilla Elisabeth outfit här är precis vad jag vill klä bebisen i. Stickat i naturnära färger och en gullig mössa i äkta Elsa Beskow-stil. Har sökt med ljus och lykta efter en fin liten baby bonnet med blommor (som jag skrev om tidigare) och den här tyckte jag var extra fin. Nu har jag dock faktiskt fått tag i en som är påväg hit på posten men vem kunde inte ha flera? Extra gulligt skulle det ju förstås vara med en gammal en, men är tyvärr så dålig att gå på loppis. Vet inte ens var jag ska börja?

Sofia Wood kommer ut med kokbok i höst och kommer beställa den så fort det går. Mest antagligen för att det kommer vara makalöst vackra bilder i den, men också spännande recept. Hur gått låter inte till exempel det här som är på bilden: Bakad chocolate créme med salted caramel, karamelliserade popcorn och havssalt?

Så här tänker jag att min sommarlook ska bli. Sådär lantligt naturlig som Elsa Billgren. Eftersom mitt hår älskar graviditet (och amning, eller det gjorde det förra gången åtminstone!) så växer det massor nu. Därför tänker jag att det ska få växa fritt nu så länge hormonerna är på högvarv. Tänker det blir fint i sommar med just en stråhatt och tunna härliga klänningar. Herregud så jag romantiserar den här sommaren alltså! Får se om jag kommer få äta upp det sen med iskallt väder, tuff bebistid och jobbigt att bo borta.

Bästa som hänt den här veckan, att Veronica Maggio släppt ännu en ny låt!! Har bara snabbt lyssna på den men tror det kommer bli en ny favorit. Gillar också hennes singel Kurt Cobain som kom för nån månad sen så tror att skivan som kommer i juni blir årets skiva.

Den som regerar över mina sparade outfitbilder just nu är helt klart Blair Eadie. Sjukt snygga bilder i kombination med coola outfits. Ibland ganska långt från min egen stil men just den här skulle jag kunna kopiera rakt av. Överlag enkelt men sen en blus out of this world. Har typ inte sett en coolare blus någonsin? Inte kanske min modell riktigt, men något i den stilen skulle vara något att ha ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *