Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Om majveckan och mammaångest

6 maj , 2019, 20.01 Jenna Matintupa

 

Börjar känna mig lite instängd efter att ha varit så gott som endast hemma sen i torsdags… Och fick äta upp mitt att A hade börjat må bättre för idag har inte varit en bra dag. Tycker så  synd om henne och så hemskt när hon själv till och med säger att hon inte mår så bra. Sen får jag SÅN ångest när jag vet att de har Arne Alligator på dagis på onsdag som hon sett framemot och kanske kommer missa. Inget vi kan göra åt om det är så, men usch det är så jobbigt när hon blir världens ledsnaste över att behöva missa. Någon annan som känner igen känslan?

Vill skydda henne mot allt och att hon aldrig ska behöva bli besviken, men så funkar ju inte livet tyvärr. Men jag vill gråta varje gång något sånt kommer emot. Hon kommer ju knappast minnas det, men känns som om mitt hjärta krossas lite varje gång det är något som kommer göra henne förkrossad. Även om det nu endast är något så obetydligt som en Arne Alligator-konsert. Med vänliga hälsningar den mest blödiga föräldern i världshistorien.

Så den här veckan började med att hänga hemma och vårda sjuklingen. Vi var till läkaren på kvällen, som tur inget men fick förnyat recept på ventolinen så kanske vi får bukt på hostan med den. Har suktat efter solen där ute men det är ju knappast den sista soliga dagen så. Imorgon ska jag åtminstone till jobbet på eftermiddagen och jobbar sen till sena kvällen med ett evenemang. På onsdag blir det vanlig jobbdag och torsdag fredag är jag ledig som vanligt och ska hinna med allt som jag annars inte hunnit med. På fredag har vi fullspäckat med planering inför rörremonten, familjedag på dagis och massa annat. Så stressad för hur vi ska få dagen att rulla smidigt men månne inte det löser sig. Sen blir det veckoslut och då får jag tänka på annat för en stund.

Tiden går verkligen fort nu och idag är det bara 11 dagar tills jag blir mammaledig. Har endast fem arbetsdagar kvar varav en är tyky-dag. Sjukt ändå! Vad ska jag göra om dagarna? Sova? Nå måste ju åtminstone packa eftersom vi flyttar ut om en månad och sen har jag ett roligt jobbuppdrag (berättar så fort vi får!) som kommer ta en del tid. Så månne inte jag får tiden att gå. Och sen efter två veckor får Agnes sommarlov så då är det slut på lugnet hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *