Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sista veckan innan ledigheten

13 maj , 2019, 17.48 Jenna Matintupa

 

Är tillbaka i stan tänkte jag skriva, men ni vet inte ens att jag inte varit hemma. Vi hade nämligen planerat möhippa för mannens brors blivande fru. Kunde ju inte riktigt out:a att jag var påväg upp till Österbotten för då skulle hon fattat direkt. Men men nu är det över och så lyckat det blev! Preggokroppen var ganska mör efter en hel dag i gång, men ändå värt! Efter att ha varit hemma först sjuk själv, jobbat lite och sen varit hemma med sjukt barn i över en vecka så var det vääääldigt skönt att göra något. Även om bilresorna till och från börjar bli lite tjatiga, men snart flyttar vi upp över sommaren så då blir det inte en enda bilresa på ett tag. Förhoppningsvis.

källa.

Den här veckan är väldigt maxad. Min sista jobbvecka innan mammaledigheten så förstås är den fullspäckad. Antingen är det något på dagen eller så är det något på kvällen. Men sen är jag ledig och får ta det lugnt bäst jag vill, så kroppen får bara orka den här sista veckan. Har en hel del sammandragningar men så länge jag vaggar sakta sakta framåt så ska det gå bra. Måste komma ihåg återhämtningen bara!

Idag var jag som tur ledig så har fått ta det lugnt hemma, återhämta mig, packa upp och skriva. Ikväll ska jag och träffa bokklubben som jag inte sett på en evighet och sen förhoppningsvis hinna hem innan J somnar så vi kan se på Game of Thrones. Agnes har varit på dagis för första gången på över en vecka och jag har njutit av att få vara hemma och göra saker i min takt. Imorgon ska jag dock i jobbet och nu börja städa undan. Ordna upp allt, skriva allt som ska skrivas och förbereda för min vikarie. Enda minuset är att hissen är ur bruk så måste kämpa mig upp till fjärde våningen… Men får väl ha med lunch och allt så jag slipper springa upp och ner! På onsdag har vi morgonevenemang så då ska jag upp i ottan. Min sista dag på kontoret, kommer antagligen gråta haha. För på torsdag åker vi iväg till Tammerfors på tyky-dag och det blir min sista jobbdag på typ ett år! Fint ändå att avsluta med middag och allt!

Sen är jag ledig! Eller ledig känns som en såå dålig beskrivning över att föda barn, men fram tills hen tänker titta ut är jag iallafall ledig! Eller Agnes får sommarlov från och med juni så i två veckor får jag vara ledig själv. Sen blir det packa och flytta första veckan i juni. Och sen är det sommar, landet,bröllop och förhoppningsvis föda barn runt midsommar. Jag som tidigare tyckt att den här graviditeten gått sååå långsamt känner nu att tiden spring iväg. Men så är det väl, att sista tiden går snabbast? (Påminn mig om det här sen när jag gått två veckor över tiden…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *