Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Höst- och hemmadagar

26 sep , 2019, 14.30 Jenna Matintupa

 

Alfons sover i sängen och jag ligger i soffan och tittar på tv. Borde verkligen börja äta lunch snart. Men är förkyld och väldigt tung i huvudet. Plus att vi har haft flera dagar där vi haft gäster och varit på språng så känner att en dag av vila är jag värd. Dessutom är Agnes ledig imorgon och då är det inte lika lugnt tempo här…

Från i söndags när vi var ute i parken med barnen. Höstigt fint ute!
Som jag längtat efter att få sätta ihop fina buketter här hemma. En av mina målbilder för hela sommar/bo borta/renoveringsrumban.
Min solstråle.
En månad till bokmässan och här läses böcker för brinnkära livet.
Jag är så dödskär i den här lilla typen.

Fascinerande det här med att vara föräldraledig igen. Med en treåring hade jag vant mig vid livet att vara lite mer av en egen person. Jobba, kunna träffa vänner och ha egentid på ett helt annat sätt. Men med en bebis är det plötsligt är allt det som bortblåst. Nu handlar allt om amning, bajsblöjor och bebiskinder. En ny person som förlitar sig till 200% på mig. Som inte klarar sig en sekund utan oss. Och visst, ibland längtar jag till att få ha mig själv ifred lite mer. Men samtidigt är det här bara en kort period. Snart är han stor som Agnes. Grymtar till oss som en tonårig och kan göra allt själv. Så ska försöka njuta av allt mys med bebisen. Som när han skrattade högt för första gången i förrgår. Finaste jag hört!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *