Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Tankar kring smygjul

11 Nov , 2019, 18.26 Jenna Matintupa

 

Sitter med en kopp golden milk som är min nya besatthet och surfar runt på julpynt. Johan och Agnes är iväg till butiken och Alfons somnade just. Så en liten paus med tända ljus för mig själv, händer sällan!
70 % av min vakna tid går åt att tänka på allt som har med julen att göra för tillfället. Är så omåttligt exalterad över att få fira jul hemma i år. Alla tidigare år har vi lämnat vårt hem några dagar före jul och inte kommit tillbaka före julen är över. Men nu ska vi äntligen få ha julafton här. Och allt annat som hör till! Så ni kan ju förstår min pepp.

Annars känner jag att mitt mående har börjat stabilisera sig lite. Har haft ett enormt, som jag gissar, hormonpåslag som gjort mig väldigt känslig och skör. Och så förstås Alfons oregelbundna sovtider. Men nu känns det som om allt lugnat sig lite och allt har lättat.

Från i lördags när vi var en sväng till Iso Omena för att köpa lite nya kläder till mannen.
Skörden efter måndagsvarvet i butikerna med barnen. Ser ni temat?
Vår stora lilla treåring.

Den här veckan är ganska lugn, har inte så mycket inplanerat vilket är skönt. Tar dagarna som de kommer och hoppas på att få lite mer snö hitåt snart också. Det är så himla grått och tråkigt ute annars. Plus då känns min julpepp lite mer befogad hehe!
Smygstartade julen med en amaryllis och kransar av eukalyptus som jag gjorde idag. Och lite vinröda ljus. Nog får en väl börja smyga in julen nu? Vad tycker ni, när är det lämpligt? Har också smugit in Linnéa Henrikssons nya julskiva i vår spellista här hemma. Agnes är dock inte lika diskret och har redan krävt julmusik i form av Arne Alligators julskiva. Känner mig lite stolt över att hon verkar älska julen lika mycket som jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *