Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vad vi har gjort här hemma de senaste dagarna

1 apr , 2020, 11.54 Jenna Matintupa

 

April! Solen lyser in genom fönster här (och avslöjar hur smutsiga de är…) och det känns verkligen som det är vår nu. Blommorna har slagit ut i rabatten på södersidan vid vårt hus, vi såg vit- och blåsippor på promenaden i helgen och solen hinner inte ens gå ner innan barnen somnar om kvällarna. Har minskat på nyhetsintaget och lever ganska långt i vår egen lilla bubbla. Funderar mest på vad vi ska göra just den här dagen, vad jag ska laga för mat och källor till mitt examensarbete. Längtar efter varmare väder och känner att måendet blir mer och mer stabilt.

Den här veckan är alltid lite speciell eftersom månadsbytet betyder att det snart är Agnes födelsedag. På söndag den femte fyller hon fyra. Fyra! Känns stort. Jag har haft så dåligt samvete över att vi inte kan fira hennes födelsedag som tänkt och planerar gå all in på söndag. Jag ska dekorera med vimplar och ballonger, vi ska ha fiskdamm med obligatorisk påse med överraskningar och Agnes får bestämma allt hela dagen. Just nu säger hon vi ska göra egen pizza, hon ska ha godisar efter middagen och förstås födelsedagskaka (eller glass) med kokosbollar och kex. Födelsedagskalas ska det bli även om vi inte kan ha gäster. Och så har vi laddat upp med gäng presenter. Kan eventuellt överkompensera lite men vad gör nu det om hundra år. Jag har alltid älskat att fira födelsedagar så vill att barnens ska känna att de är lika magiska som jag alltid tyckt.

Nu till några bilder från de senaste dagarna.

Ni har väl inte missat teddybjörnsjakten? I helgen hängde vi upp två stycken i en korg i Agnes rum. Så om ni rör er längs Mattbyvägen håll utkik! Vi går varje dag ut för att titta efter teddybjörnar. Än så länge har vi bara hittat fyra men gissar de kommer dyka upp fler hela tiden.

Det här med att spendera så mycket tid hemma gör att jag vill påbörja en massa mer eller mindre nödvändiga projekt. Min senaste idé är att vi borde måla om i sovrummet. Tycker inte riktigt färgen på väggarna och sängen funkar ihop. Det gråa känns lite för kall mot den varma träsängen. Min kära man tycker dock det är en dålig idé. Mest eftersom det är han som skulle hamna göra allt… Ska låta tanken gro lite.

Andra saker en gör: klipper luggen. Har varit behov av att klippa ett tag men frissa har ju inte riktigt varit aktuellt i rådande läget. Så igår tog jag Agnes nagelsax (den bästa saxen att klippa med här hemma!) och tog tag i luggen själv. Blev faktiskt helt okej! Efter bilden har jag dock klippt lite till eftersom den var lite ojämn så den blev lite kortare men växer snabbt ut iallafall.

Lillkillen står överallt just nu. Han är så stolt över sig själv haha! Förutom när han blir rädd för att sätta sig och börjar tjuta tills någon kommer och hjälper honom, gullunge. Nu har han som tur börjat vågat sätta sig också på hårda ytor så mindre gnäll!

I helgen storstädade vi, okej Johan jag hjälpte till lite, för att sen på söndagen påskpynta! Vi måste ta vara på varje litet glädjeämne så varför inte gå all in på påsken, men mer om det senare. Har ett helt påskinlägg in mind. Men bilden illustrerar dock främst citron- och vallmokaka som jag gjorde i måndags. Kan har varit det godaste jag bakat på länge även om den inte blev helt perfekt. Den kan eventuellt vara slut redan…

Sist ut några fynd från årets Hullut Päivät. Påskduk från Pentik som jag är osäker på om jag riktigt gillar men ska testa den och se hur den känns. Vi har bara två brända, fula korkunderlägg så dessa i trä behövs. Plus för snygghet! Men det kanske bästa av alla fynd var dock madeleinekaksplåten! Har velat ha en hur länge som helst och nu hittade jag en för knappt något alls, så nu får jag äntligen testa laga.

Nu är det lunchdags hos Matintupas så dags att återgå till att ta hand om kidsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *