Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

En loppisdag i Jakobstad

26 jul , 2020, 09.02 Jenna Matintupa

 

Förra veckan åkte jag med två av mina svägerskor, om det nu så heter när det är gifta med min mans bröder, tillika vänner för att kolla genom Jakobstads loppisutbud. Vi vara alla i behov av paus från barnaskötande respektive husrenovering så vad passar då inte bättre än utforska en relativt obekant stad.

Vi hann inte ens nära med alla ställen vi hade tänkt, och dessutom var många stängda just denna fredag, men tre ställen hann vi med. Plus några vanlig butiker där emellan. Det första stället vi besökte var Anahand, som låg vid busstationen. Helt klart värt ett besök.

Lundagård som vi är i här på bilderna var det estetiskt vackraste. Där hitta vi småsaker men inga större fynd. Eller jo jag köpte en Carl Larsson bok från 1966 i perfekt skick, men utöver det inget speciellt. Men ändå, verkligen värt ett besök!

Fika på Musikcafé After Eight var givet. Det ligger precis bredvid Lundagård. Även om vi borde gått dit på lunch, eftersom kakutbudet inte var så stort, och till Fiika på kaffe där vi tidigare ätit lunch, där lunchutbudet istället var sämre. Men men, nu vet vi till nästa gång.

Efter After Eight gick vi till Åldringsvännernas lopptorg som bara låg något kvarter bort. Där hittade vi massor spenderade en lång stund. Det fanns så mycket att gå igenom. Utöver dessa hade vi tänkt åka till Nada Nord (var stängt just då vi var i Jakobstad), Amida hallen (hörde att det var dåligt utbud just då vi var påväg så skippade), Retro, Missionsstugan (var stängt), Alla tiders antikt, City loppis och Itä kirppis. Vi hann alltså bara med en bråkdel. Men nästa år igen! Eller kanske någon tråkig höstdag vem vet.

Vad hittade jag då? Jo detta. Eller skärbrädan hittade Annika till skären, likaså hittade vi tillsammans fisktallrikarna också till skären. Glastallrikarna från Aarikka får också bo på skären eftersom vi behövde några likande dit. Men Floraglasen från Iittala och boken kommer med hem till oss.

Vi kan varmt rekommendera Jakobstad som loppisstad. Jag upplevde det som sååå mycket bättre än Vasa, eller så är det bara jag som har dålig koll. Hur som helst, tips för er som är sugna på en loppisresa någonstans i Österbotten!

En kommentar

  1. Mållan skriver:

    Hej!
    Trevlig genomgång av Jeppis loppisar! Tack! Har så dålig koll även om jag bor i grannstaden, finns tydligen fler än de jag brukar gå till😂
    Om man är småpetig så heter stället Lundagård. Men det är autokorrekt som bråkat med dig ser jag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *