Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Var snäll mot dig själv

5 okt , 2020, 13.21 Jenna Matintupa

 

Sitter med ett barn som tittar på brandman sam, och ett som mest går runt runt runt. Helgen spenderades i förkylningens tecken och ännu är båda barnen snoriga, så vecka nummer två av vabb är igång. Jag själv börjar blir frisk, dock sover barnen dåligt i och med snor så pigg är en inte. Jag fick svar på söndagkväll att mitt coronatest var negativt, så det är åtminstone något!

Det är lite av en utmaning att försöka hinna med allt som ligger på genast-listan och samtidigt lösa alla kriser som uppstår med två kids som klättrar på väggarna. Det känns lite konstigt att vara hemma med två annars helt friska barn förutom någon snordroppe här och där, men det är som det är. Som min kollega sade idag, en måste vara snäll mot sig själv. Så det ska jag vara idag! Så fort jag jobbat klart det som måste göras ska jag fokusera på att vara med barnen och försöka underhålla dem och förhindra att de blir allt för tokiga här inne. Och åka iväg och handla i lugn och ro utan att stressa.

Eftersom vi inte kunde gå ut under veckoslutet på grund av att jag väntade på testresultatet (vilket i princip var ett resultat för hela familjen då alla hade samma symtom) så fick vi hitta på saker inne istället. Åt allt gott vi kunde komma på såsom chokladkaka, sushi, lakridsar, burgare, långkok och så avslutade vi med att baka kanelbullar. Vi tittade på film, barnen lekte massor tillsammans och vi turades om att sova ikapp. Så blir helgerna ibland, förhoppningsvis kan vi hitta på lite mer nästa helg.

Veckans planer är ganska öppna. Har en läkartid för min tumme och så tänkte jag få in att ta influensavaccin, vi ska förhoppningsvis ha höstens första bokklubb och ja, det är ungefär det. Hoppas barnen kan åka till dagis i något skede också så jag får lite mer jobblugn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *