Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Från snöstormens trygga vrå

12 jan , 2021, 20.56 Jenna Matintupa

 

Hej i snöyran. Jag har haft lyxen att inte alls varit ute i ovädret idag, tur det. Hört rykten om att det var lite… vått. Johan hade timeat service av bilen just den här dagen, så han fick hämta barnen gåendes med pulka. Stackars Alfons hade gråtit största delen av färden då snön piskat honom i ansiktet. Han är som jag, föredrar att hålla sig inne i väder som detta!

Vi hade tidigt väckning för att barnen skulle hinna föras till dagis innan bilen skulle leveras till servicen, så jag hade ovanligt mycket tid på morgonen. Gick runt och plockade och städade, klädde på mig i lugn och ro, fixade mig ”jobbredo” och lagade Johanna Bradfords apelsinyoghurt som är min favoritfrukost just nu. Tände ljus och satte mig sen för att jobba.

Snöstorm ute och ny vårfräsch gardin inne. Fick i försenad födelsedagspresent en gardin till köket på jul. Vilken skillnad en liten bit tyg kan göra! Har pratat om just det här tyget ”Kasvu” från Marimekko som gardin sen vi flyttade in (har det på kuddar i soffan). Äntligen fick jag en sån och det blev precis så bra som jag tänkt!

Vi hade faktiskt en mäklare hit och tittade på lägenheten idag. Vi planerar ju att flytta härifrån i något skede. Dels vill vi flytta till Österbotten, men sen börjar det helt enkelt bli lite trångt. Vi ville iallafall veta lite hur marknaden ser ut och vad vi eventuellt kan få för den här lägenheten, om det ens är aktuellt att sälja. Tydligen är det hög efterfrågan på lägenheter just nu, och mäklaren gav oss bra feelis. Så nu vet vi åtminstone hur läget ser ut. På torsdag kommer en annan mäklare och kollar så få se om deras omdömen är på samma nivå. Det är en helt ny värld, och situation, att ge sig in i. Känns som om att köpa en lägenhet var så mycket enklare än sälja. Eller vad tycker ni som också sålt ert hem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *