Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

10 saker om veckan

8 feb , 2021, 15.42 Jenna Matintupa

 

Hur kan det bara ha gått en vecka sen vi blev satta i karantän och isolering? Känns som en evighet. Eftersom förra veckan blev som den blev inledde jag dagen med att försöka få ordning på allt som lämnat på hälft och så vidare. Känns lite bättre att ha allt uppstrukturerat och åtgärdat nu. Jag är också betydligt mindre flunssig så orkade bra jobba hela dagen. Kanske det svänger nu? Hoppas. Två veckor kvar av karantänen sen får vi leva fritt igen. Längtar!
Även om nu måndagar inte är min favoritdag så blir den betydligt bättre av att veta att det kommer ett nytt avsnitt av Husdrömmar ikväll. Har ni tittat på det? Hett tips till alla som är inrednings- och husintresserade.

Hittade den här listan på Elsas blogg idag så tänkte det får vara min måndags sammanfattning.

1. Vad ser du fram emot den här veckan?
Att vi ska få svar och ordning på allt som legat och grott de senaste veckorna. Jag håller på att brytas ner inombords av all ovisshet. Jag är så himla trött på att ha en underliggande känsla av panik hela tiden. Får bara fokusera på att det kommer en sommar i år också, och då är allt förhoppningsvis lite lättare.

2. Vilken var den senaste på instagram du började följa?
Søstrene Grene. En dansk butik som finns på några ställen i huvudstadsregionen och som jag gillar massor.

3. Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?
Vi måste ju beställa hem mat nu i och med att vi inte får gå till butiken, så imorgon kommer en leverans med mat. Jag beställde bland annat blåmusslor som jag nämnde förra veckan, så någon dag blir det moules marinières. Måste bara be någon hämta en flaska vin också, men det ska väl gå att lösa!

4. Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!
Det blev en paus med hemmaträningen förra veckan pga förkylning och ja, allt. Så ska försöka ta tag i det igen den här veckan när min förkylning förhoppningsvis känns bättre!

5. Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
Lugn. Måste hålla mig lugn. Inte stressa, inte blir irriterad på barnen för minsta lilla sak, inte tjafsa med Johan bara för att. Försöka stå ut och hålla lugnet, då mår alla som bäst.

7. En bild som symboliserar denna dag ↑:
Barn som ser på iPaden medan jag jobbar vid matbordet. Det nya normala.

8. Vad åt du till frukost idag?
En tallrik yoghurt med blodapelsin, nötter och honung, två koppar te och två smörgåsar med ost och apelsinmarmelad.

9. Vilken tid på morgonen vaknar du?
Mellan sju och åtta vanliga vardagar när barnen ska iväg till dagis. Nu när alla är hemma blir det nog först efter åtta…

10. Hur ser du oftast ut till vardags?
Leggings och blus eller klänning och jeans. Det är ungefär de två kombinationerna jag varvar mellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *