Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Nu är nyheten ute…

12 feb , 2021, 16.43 Jenna Matintupa

 

Vet inte ens hur jag ska börja? Det har hänt så mycket sen sist. De senaste veckorna har varit ett kaos, som jag nämt. Funderande, väntade, övervägande. Tänk om det blir så? Hur gör vi om det blir så? Tänk om något skiter sig? Tänk om vi inte är friska ännu? Coronaaspekten är i och för sig ännu osäker men det vet vi aldrig med så det är som det är, orkar inte ha ångest över det mer. Alfons testade positivt i tisdags så nu är han i isolering. Dock försvann alla hans symtom samtidigt som vi fick hans positiva resultat. Hans karantän blev kortare men vår förlängdes först med två dagar och sen med ännu en. Smittskyddet ringer och yrar var och varannan dag så vem vet. Det känns som de själva inte ens vet något. Hur som, skit i det nu, det finns roligare saker att tänka på.

Nämligen att vi ska flytta!! 431 km norrut, till Vasa! Johan ska fått nytt jobb så det blir för oss att packa ihop vår lägenhet och säga hejdå till Nyland. Jag kommer i och för sig jobba kvar och komma ner så ofta det behövs, så det kan hända jag är här i veckorna sen när pandemin lättar men vem vet när det är. Vi ska dessutom och skriva på papper för försäljning av lägenheten om lite mindre än två veckor och har bokat flyttfirma till första veckan i mars. Så om alla tidtabeller håller är vi inflyttade i lägenheten i Vasa och barnen börjar nytt dagis om prick en månad.

Vi köper ingen lägenhet nu, utan kommer hyra. För under julen reserverade vi en tomt i Malax (!!!) där vi förhoppningsvis kan börja bygga inom ett år. Så vi planerar dessutom att börja bygga hus snart. Fatta att jag hållit på det här i snart två månader. Men husbyggandet får bli ett helt annat kapitel, så det tar vi senare.

Nu flyttar vi in i en 138 m² femrummare i Vöråstan. Det är faktiskt Johans morföräldrars lägenhet som råkade stå tom just nu. Den är kanske inte den modernaste men den är nymålad och stor. Och jättebra läge! Det ska bli så kul att flytta in och hjärnan snurrar redan hur vi ska inreda. Det blir lite knepigt eftersom vi flyttar från 79 m² till 138 m², så vi har ju inte på något sätt möbler att fylla hela lägenheten. Men som tur finns det möbler utspridda lite här och där hos familjen så vi har i alla fall en bra början. Sen får vi förstås se när vi flyttar in vad som behövs och så.

Men nu kommer precis min helgbukett som jag beställt hem med Wolt, vi har en skumpa på kylning och ska helt just börja göra tacos. Vi forsätter på flyttemat en annan dag. Ni får gärna kommentera vad ni vill höra med om. Har självklart pinterestmappar för både lägenheten och huset…

Från förra sommarens enda terasskväll i Vasa. Hoppas kunna inleda våren på Hejms terrass i vår!

2 kommentarer

  1. Lina skriver:

    Grattis till det stora beslutet. Så roligt med så mycket spännande på gång! Såklart synd om Nyland som mister dig. Men ser fram emot att följa med i resan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *