Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Karantänvecka tre

15 feb , 2021, 16.01 Jenna Matintupa

 

Veckans första arbetsdag är avklarad och jag har en ettåring som står och drar mig i tårna. Agnes är på dagis men Alfons måste vara hemma ännu en vecka. Vi har som det ser ut nu åtta dagar kvar av karantän. Nu har han ändrat fokus till att lägga en studsboll i en rulle med plast och se den rulla igenom, så kanske han håller sig sysselsatt en stund. Jag tror nog aldrig tiden gått så långsamt som under den här karantänen. En vecka känns som en månad. Och nu går jag bara och väntar på att någon av Johan eller jag ska testa positivt, för då kommer den förstås att förlängas. Fan om det händer alltså, orkar inte en minut extra.

Annars så kom en leverans med åttio flyttlådor idag, så nu är det bara att börja packa. Som ”tur” jobbar jag om dagarna så största lasset får min man dra, hehe. Men gissar att ju närmare flytten vi kommer desto mer får väl jag också börja packa. Flyttfirman är beställd till den 4.3 så då ska allting vara klart.

Jag är som en känslomässig bergochdalbana här hemma. Ena stunden rullar krantänvardagen på och andra stunden är jag världens suraste människa. Jag upplever att det är väldigt svårt att hålla humöret uppe, speciellt nu under veckoslutet. Märks att vi varit instängda i två veckor nu. Som tur har vi snälla, hjälpsamma människor i vår omgivning som hjälper till när det behövs. Så helgen blev ändå så här i efterhand helt mysig. Vi lyckades få in en middag efter att barnen somnade på lördag, skålade för nytt jobb, fick hem lyxiga praliner passligt till vändagen och kom oss till och med ut på en promenad (vi höll oss förstås långt från alla människor!).

Och vi har ju verkligen något härligt att se framemot, så det hjälper en lite att stå ut. Men osäkerheten med att någon av oss vuxna ännu kan bli positiva tär. Får bara hålla fokus på 4.3, då går flyttlasset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *