Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Nu ska vi bara landa

15 mar , 2021, 16.13 Jenna Matintupa

 

Nu har jag jobbat färdig för dagen och när som helst kommer resten av familjen hem. Men än så länge får jag njuta av lite ensamhet. Det här är egentligen första ”riktiga” veckan här. Idag började Johan sitt nya jobb och barnen fulla dagar på dagis. Eller faktiskt så har de lyxen att farfar hämtade lite tidigare idag, Agnes ville inte ännu vara en hel dag. Fördelen med att ha farmor och farfar några hundra meter bort!

I helgen pratade vi med J om att vi båda har känslan av att vi måste åka tillbaka snart. I går spenderade vi dagen i Malax och speciellt där blev känslan extra stark. Att vi ska packa oss i bilen och köra ner till Esbo igen. Jag undrar hur länge det tar innan den känslan försvinner? I lägenheten känns allt hemma, så när en är här känns det inte lika starkt så, men så fort vi är någon annanstans känner jag det. En annan sak som jag tänkte på idag var det att jag känner ett behov av att jag måste gör allt genast. Jag måste NU göra det och det. Som om jag bara har en viss tid på mig. Till exempel tänkte jag börja ta fram lite påsksaker och i något skede tidigare dag blev jag nästan stressad för att jag skulle behöva göra det genast. Även om jag bra kan göra det imorgon, inte är det som om jag har något program då heller. Och sakerna försvinner ingenstans. Eller tiden för den delen heller. Vi ska ju bo här ett tag.

Desto mer vi bor in oss desto naturligare känns allt antar jag. Det är väl bara nu i början då en vill göra allt. Vi har liksom inte ens haft en enda ”vanlig” kväll här. Varje dag sen vi flyttade hit har vi haft program eller besök, vi har inte riktigt landat ännu tror jag. Så nu står det högst upp på listan, landa. Sen påskhararna…

Hälsningar från mästaren av ergonomi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *