Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Maratonvecka och påsktankar

23 mar , 2021, 19.31 Jenna Matintupa

 

Sitter och tittar på hur solen går ner mellan husen. Fördelen med att bo högst upp i huset, som dessutom står på i en backe, en är ganska högt upp med bra utsikt över hustak. Jag har en riktigt minutsplanerad vecka med mycket möten, både tidig morgon och sen kväll. Dessutom har jag haft en riktigt låg dag idag, som började så fint med att jag åkte med Alfons till rådgivningen och väntade en god stund innan jag insåg att tiden var först imorgon… Som tur hade jag en lunchpromenad inbokad med en kompis som också ganska nyligen flyttat hit från Helsingfors, så det piggade verkligen upp!

Resten av dagen var mest att hålla sig flytande utan att sjunka ner i den där pms-ångesten som alltid kommer några dagar innan mens. Och nu har jag just avslutat ett kvällsmöte och ska helt just gå ut till resten av familjen. Men innan dess, lite påskinspiration!

Alla bilder från min påskmapp på Pinterest.

Som jag kanske nämnt tidigare så har påsken seglat upp till en av mina favorithögtider på året. Ganska kravlös, väldigt vårinspirerad, goda godisar och överlag en långhelg där en bara får mysa till det. För mig är påsken noll procent religös, eller min påsk är inte religiös, utan för mig är det mer ett sätt att fira lite att vintern är slut. Bara ta det lugnt, äta gott och hitta på roliga saker. Än så länge har vi inte hunnit fundera på något kring påsken (coronaläget och så) men nu när restriktionerna lättade lite mer i Vasa så känns det hoppfullt att vi kanske kan se familjerna i större utsträckning än tidigare. Vi är ganska många med alla syskon och barn, så den tidigare gränsen på sex överstegs ganska snabbt. Bästa av allt med årets påskvecka är att jag har haft så mycket jobb, och kommer ha, vilket för att jag har några lediga dagar att ta ut. Så jag får extra långt påskledigt, nästan obeskrivligt SKÖNT.

Påskpyntet däremot, det är redan framme! I helgen hämtade jag hem videkissor och idag köpte jag några kvistar med körsbärsblom till. Så nu har hallen fått påskris. Och Agnes fick också eget påskris i sitt rum som vi klädde igår. Även om min ”påskstil” är ganska neutral i färgskalan, mycket pasteller, så piggar det upp när det kommer fram något extra här hemma. Blommorna kring påsk är ju verkligen något alldeles extra. Maffiga tuplaner och vackra narcisser, något som jag redan hunnit köpa ett par omgångar… Om det är soligt imorgon ska jag försöka få lite bilder på påskhemmet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *