Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Alltid lite… Stressad

31 mar , 2021, 22.24 Jenna Matintupa

 

Barnen sover och jag sitter och funderar kring mat till påsken. Vi ska bjuda på middag på fredag, och sen fyller Agnes år så då ska vi ha ett litet kalas både på måndag och tisdag. Som tur har ändå butiker öppet, för min hjärnkapacitet räcker inte till att planera så långt i förväg. Det märks att jag jobbat mycket på sistone, plus skolarbete och allt som kommer med flytten för upplever det ganska svårt att tänka och planera långt framåt. Kan max planera t.ex. mat för en dag framöver, mer än det gör mig stressad och yr. Välbehövd semester i en vecka nu, absolut. Hade egentligen tänkt att barnen skulle få vara på dagis imorgon, men nu ville Agnes vara ledig med mig så hade inte hjärta att säga emot. Så nu ska jag släpa med dem på allt butikhandlas inför påsk imorgon, inte kanske helt genomtänkt…

Imorgon ska vi också städa och fixa det sista inför helgen. Tror det har att göra med att vi ändå ganska nyligen flyttat, för även om vi landat så känns det som om JAG inte landat ännu. Saker som att laga mat ordentligt i köket har jag knappt gjort (har i och för sig att göra med att vi inte haft rätt spis, den kopplas in imorgon), bara bakat en gång som dessutom misslyckades samt har inte riktigt koll på var allt är i köket. Ingen RIKTIG ordning. När kommer den? Känslan av att det här verkligen är vår vardag. Ordningen. Jag har konstant en gnagande känsla av att det här är tillfälligt, kan inte riktigt slappna av. Hela tiden lite stressad.

Kanske påsken ger lite lugn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *