Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Saker som jag längtar efter

3 feb , 2016, 20.32 Jenna Matintupa

 

Har varit gravid i 220 dagar nu och en börjar ju bli lite trött på det. Visst är det fint och så, men man längtar ju också efter en del saker som inte är möjliga nu. Och vissa saker längtar jag efter mer än andra:

SAMSUNG CSC

 Få en god natt sömn! Det förstår jag att det kommer ta x antal månader (år) innan jag kommer få igen, men efter att inte ha sovit ordentligt sedan jag blev gravid i somras börjar man längta lite. 

Kunna äta precis vad jag vill. SOM jag längtar efter att inte behöva läsa på förpackningar och välja den tråkigaste rätten på menyn eftersom det mesta innehåller något jag inte ”får” äta. Att få äta alla möjliga ostar och fiskröror. Mest längtar jag efter parmesan, kex med vitmögelost, svärmors sikröra, en riktigt röd biff och laxmoussetårta.

Jeans. Som jag saknar att ha ett par vanliga jeans. Är inget stort fan av mammabyxor och jeans funkar ju inte riktigt med en preggomage. Ser framemot att få gå och köpa ett par svarta, högmidjade jeans när ungen är på utsidan.

Att kunna röra mig normalt och känna mig bekväm. Att kunna sitta i en soffa eller på en stol mer än två minuter utan att få ont i ryggen. Att kunna gå och plocka i och ur diskmaskin, bädda sängen och hänga tvätt utan att få sammandragningar och ryggont efter fem minuter. Ja, ni förstår poängen.

Vin och mojito! Har inte saknat alkoholen speciellt mycket, men att kunna ta ett glas skumpa eller ett vinglas saknar jag nog lite. Att dricka en riktigt god mojito eller sangria. Åh så fint det ska bli i sommar!

Processed with VSCOcam with f1 preset

Men mest av allt längtar jag förstås efter den lilla personen. Se vem hen liknar på, om hen ärvt det lockiga håret och om vilken sorts person hen är. Att få presentera bebben för hunden hemma och se hur de reagerar på varandra. Ta med hen till skären och ligga på bryggan och svalka oss i vattnet när det blir för varmt. Att alla tre kusiner ska få träffas och se om de liknar varandra. Läsa Harry Potter för hen (ja tänker introducera de från första stund hehe!) och ta vårpromenader i stan med bebben, Tintin och hennes valp.

Så just nu är längtan efter april och allt som kommer med det ganska stor. Tiden skulle gärna få snabba på lite nu. 

 

6 kommentarer

 1. Camilla skriver:

  Bara för att varna med maten. Var beredd på att inte kunna äta allt igen efter förlossningen om du ammar. Hade själv sett framemot rökt fisk/kött men då blir det garanterat en kväll med mycket gråt och magknip. Som tur vad är det endast det hon reagerar på.

 2. Annika skriver:

  …eller så får du en sån som vi fick som inte reagerade extra på nånting vad mamma vräkte i sig under amningen! Vi hoppas på det!

 3. Linn skriver:

  Parmesan kan du äta, all hårdost kan man äta eftersom ev. bakterier försvinner pga den långa lagringsprocessen + att de innehåller så lite vätska att bakterierna inte kan bildas: http://www.minbebis.com/ost_brie_gravid.html

  • Jenna Vierinen skriver:

   De är så svårt att veta när man alla säger olika! När jag frågat inom vården så har de sagt att jag inte ska äta opastöriserad parmesan så håller mig till det! Det är nu inte så länge kvar så 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *