Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Gravid vecka trettiofyra

15 feb , 2016, 15.50 Jenna Matintupa

 

Nu är vecka 34 (33+0) här och det har faktiskt inte hänt så mycket från förra veckan tycker jag. Har börjat märka av det här med nesting. Förra veckan fick bebben en egen byrålåda, jag tvättade alla de minsta bebiskläderna och så vek jag in dem. Och nu under helgen fick vi ännu mera bebisgrejer så nu längtar jag efter att få packa upp det och hitta en plats åt allt det.

Dessutom har vi hittat en liten säng som bebben ska få av mina föräldrar, så nu funderar jag bara på hur jag ska bädda, mobil som kan passa till den och hur vi ska inreda det som blir hens lilla hörn i vår nuvarande lägenhet. Det känns verkligen nu att det inte är länge kvar!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hur jag mår? Förra veckan sov jag dåligt och hade himla ont i ryggen konstant. Nu känns det som om det svängt lite. Visst har jag ont i ryggen och så, men har lärt mig att leva med det lite. Sömnen har faktiskt också blivit lite bättre de senaste nätterna så de känns skönt. Bära matkassar har blivit lite svårare, orkar just och just få hem dem. Men det är nu sånt man får ta. Får börja skicka killen när vi ska ha lite mera grejer. Annars så rullar det på!

Kroppen? Magen är inte så överdrivet stor, men jag känner mig jätte stor! Får sammandragningar jätte lätt. Så fort jag går en lite längre stund är min mage hård som sten. Ja och så börjar ryggen värka. Men utöver det kommer jag inte på något nytt. Kanske att fötterna och händerna kan vara lite svällda nu som då. Borde väl köpa stödstrumpor men har ingen aning var man kan köpa det?

Känslorna? Blir ganska lätt grinig nu. Om jag till exempel ber om något och killen ifrågasätter/inte gör det direkt är det väldigt nära tårarna och jag blir grinig. Och temperamentet kan gå från noll till hundra på några sekunder. Men tycker ändå inte det är värre än vanligt. Enligt mig själv är det inte så farligt men om killen håller med vet jag inte…

Bebisen? Med bebben är det bra. Märker SÅ stor skillnad nu när jag äter mer regelbundet. Det är så mycket mer liv i magen nu. Hen ligger som sagt med huvudet nere så det är en hel del sparkande mot revbenen vilket är lite obehagligt. När jag sitter mycket trycker hen väldigt mycket på, ja allt känns det som. Så gissar det börjar bli lite trångt där inne.

v. 29 // v. 32 // v.33

4 kommentarer

  1. Jonna skriver:

    Stödstrumpor hittar du på apoteken! De hjälper dig också välja strumpor med rätt omfång och tryck 🙂

  2. Amanda skriver:

    NapraRehab säljer bra stödstrumpor, vet flera som har provat, man kan köpa dem online och har du frågor är personalen väldigt hjälpsamma. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *