Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bebben,Graviditeten

Med våren kommer vecka trettiosex

29 feb , 2016, 11.25 Jenna Matintupa

 

Mars är här (okej nästan) och det betyder också vecka 36 (35+1). Det här kan till och med bli månaden då bebben kommer. Nu är det nästan så att vid varje ny konstig känsla tänker jag ”är det dags nu?!” men ännu har jag inte haft en enda liten känning av att hen är påväg. Som tur! Bebben får nog stanna där inne ännu några veckor.

Här hemma är allt så gott som färdigt för ankomsten, i helgen ska vi hämta vagnen och sedan borde vi ha det viktigaste fixat. Så nu återstår bara att vila upp mig inför förlossningen.

IMG_1213IMG_1217

Magen & kroppen? Magen har blivit lite mer spetsig och det märks tydligt att det börjar bli trångt där inne för sparkarna har övergått till mer buffar och jag känner hur bebben liksom rör sig från ena sidan till andra. Väldigt obehagligt egentligen. Kroppen börjar verkligen vara trött. På nätterna värker benen himla mycket, vilket är sjukt jobbigt för det gör att min redan dåliga sömn blir ännu sämre. Dessutom har jag börjar få skärande smärtor i blygbenet vilket gör att svänga sig i sängen, gå och sitta kan vara riktigt jobbigt. Så för att summera: Kroppen börjar bli trött!

Bebisen? Mycket rörelser från bebben just nu. Och som jag skrev hårda och obehagliga! Men annars är allt som vanligt. Huvudet har varit neråt ganska länge nu så det har knappast ändrats. Ska till läkaren på torsdag och på ultraljud om en vecka så får väl veta lite mer hur det är med bebben då.

Jobbet och skolan? Gick officiellt på mammaledig i fredags, men har ännu skola tre veckor till så not so much ledig ännu. Fast märker att det börjar bli ganska jobbigt med skola och jobb. Har inte riktigt ork mera, men ska försöka kämpa in i det sista. Har två jobbevenemang kvar den här månaden men sedan tar jag mammaledigt från Ratata i några månader. Skolan är ju ändå bara tre dagar i veckan så förhoppningsvis ska jag orka det. Annars måste jag väl försöka lösa det på något sätt.

Tankar? När kommer bebin? Vart ska vi flytta? Hur ska jag inreda vårt kommande hem? Tankarna snurrar nu just mest kring det faktum att vi sagt upp lägenheten och om vi kommer flytta före eller efter bebbens ankomst, vart vi ska flytta och så vidare. Önskar lite att man skulle kunna veta exakt när hen tänker titta ut så det skulle vara lättare att planera, men men!

Gå föresten gärna in kommentera er gissning på när bebben kommer i ”när kommer bebben” inlägget! Det är så roligt att läsa era gissningar.

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35

2 kommentarer

  1. Spännande! Usch jag kommer ihåg det där med värkande ben om natten. Man kunde ju bara ligga på sida och det värkte ända in i skelettet mot slutet, fick byta sida hela tiden och det var ju inte det lättaste heller. Kämpa på!

    • Jenna Vierinen skriver:

      Ja börjar bli sjukt störd på det! En kudde under benen har hjälpt liiite men sparkar ju förstås bort den under nattens gång… Som tur är det inte såå länge kvar! Tack för stödet :))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *