Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Sammanfattning av graviditeten

1 apr , 2016, 13.19 Jenna Matintupa

 

Nu är det verkligen när som helst slut på allt vad graviditeten är, och därför tänkte jag sammanfatta graviditeten i en lista på samma sätt som jag i början sammanfattade (klicka här för att komma till den) med en annan lista. Här står tiden annars ganska stilla och ännu har jag inte märkt några tecken på att det skulle vara någon som vill titta ut, så fördriver tiden med att titta på netflix. Och blogga då. För något måste man ju underhålla sig med!

Vilken vecka är du i nu?
40 (39+5). Alltså endast två dagar kvar till beräknat datum. Går som på nålar här hemma, vilket säkert betyder att hen kommer stannar där flera dagar till bara för att retas.

När är du beräknad?
På söndag, den 3:e april.

SAMSUNG CSC

När fick du reda på att du var gravid?
27 juli 2015.

Hur gammal var du och din partner då?
22 och 25 år.

I vilken vecka var du då?
3-4 enligt testet.

Hur tog du det?
Blev väldigt chockad även om jag misstänkte det och grät i säkert en timme p.g.a visste inte riktigt hur jag skulle reagera och var vettskrämd.

IMG_0220

Mådde du mycket illa i början?
Ja herregud. Började må illa nästan genast och mådde illa till ungefär halva graviditeten. Spydde så gott som varje dag och åt väldigt lite. Varning för inte så vacker bild. Så här såg jag ut ganska ofta under hösten. Dessutom hade jag röda prickar under ögonen mest hela tiden p.g.a spräckte blodkärlen under ögonen för tog i så mycket när jag kräktes.

Har du mycket halsbränna?
Nepp! Inte en enda liten gång. Så glad över det!

Är du känslig?
Eh ja. Börjar gråta jätte lätt (vilket jag i och för sig gjorde före graviditeten också men..) och varje litet nederlag känns ibland jätte stort.

När kände du bebisens första sparkar?
Ganska sent, i vecka 24-25 någon gång.

Är du ofta orolig?
I början mycket mer än vad jag varit nu. Som jag skrivit tidigare så var jag helt säker inför första ultraljudet att det inte skulle vara något där, men det var det ju som tur var!

Sparkar bebisen mycket?
Jo det tycker jag nog. Nu är det mycket sparkar mot revbenen, vilket gör ganska ont men så är det väl när det börjar bli lite trångt.

Har du fått bristningar?
Jo över magen och höfterna.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Har du foglossning?
Lite men inte så farligt ändå.

Har du sammandragningar?
Hade ganska mycket för någon månad sedan men nu har det varit lite mindre. Får om jag går mycket om rör på mig väldigt mycket, men det har lugnat ner sig markant.

Hur vill du att din förlossning ska se ut?
Hoppas på en relativt snabb och enkel, men det gör väl alla. Huvudsaken att vi får träffa bebisen i slutänden och att alla mår bra.

Hur många ultraljud har du gjort?
Fyra. De två ”obligatoriska” plus ett extra och ett tillväxt. Och så har vi ett till tillväxt inbokat tills på måndag, så om bebben inte hinner komma för det så blir det sammanlagt fem.

Vet du vad det blir för kön?
Japp.

Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer?
22, i oktober fyller jag 23.

IMG_0796
Vilka är dina favoritkläder?
Preggotights, bomullsklänningar och pennkjolar. Som jag använt klänningen på bilden, och den är inte ens en gravidklänning utan helt vanlig ribbad med halvpolo från H&M Divided.

Vad är din/dina favoriträtter?
Har inte haft någon riktigt favoriträtt vad jag nu kommer på.

Vad är din/dina favoritdrycker?
Cokis (…) och allt bubbligt med massa is i. Kall mjölk har jag också druckit mycket av.

Vilken sovställning är bäst?
Vänster och högersida. Varvar mellan dem genom hela natten. Skulle gärna sova på rygg men det är för obekvämt.

Övriga tankar:

I början gick tiden verkligen sååå långsamt. Tiden före första ultraljudet var en plåga, eftersom för det fanns det liksom ingen annan bekräftelse på att det fanns en bebbe förutom plus på en sticka. 12 veckor ovetandes var så hemskt! Det jag angstade mycket över i början också var hur himla länge 9 månader är, men nu plötsligt har de månaderna gått! Och det var faktiskt inte så lång tid i slutänden. Nu har dock tiden börjat gå nästan lika långsamt som i början igen, speciellt när en inte vet när bebben tänker titta ut. Ibland är jag lite avundsjuk på de som har en tid för planerat kejsarsnitt, för det vet vilken dag de får träffa bebisen och vi har absolut ingen aning när vi får träffa hen. Det gör mig så frustrerad!

Collage_Fotorsdsdsd_Fotordfd

Listan hittade jag på Hannas blogg

6 kommentarer

  1. Cecilia skriver:

    Lycka till när de e dax!

  2. hanna, förbanna skriver:

    jag är emellanåt också avundsjuk på de som kommer göra planerat snitt och vet exakt när deras bebis kommer. Orkar inte vänta mer! Hoppas din bebis är på gång nu! 🙂

  3. Linnea skriver:

    Har varit så spännande att följa med din blogg Jenna! 🙂 Hoppas allt går bra och lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *