Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet

En fråga om att skaffa barn som ung och mitt i studierna

16 okt , 2016, 23.51 Jenna Matintupa

 

Fick en fråga för ett tag sedan som jag inte svarat på. Vet inte om jag ens skrivit om det tidigare så tänkte svara på det en gång för alla nu.

Har du månne skrivit om det här tidigare (om så få du gärna länka), men var Agnes alltså helt planerad? Det är nämligen intressant att ett så ungt par (eller åtminstone är du ung) vill ha ett barn mitt under studierna och så.

Nej, Agnes var inte planerad. Har alltid velat ha barn men jag har tidigare alltid sagt att jag vill ha barn först när jag studerat färdigt och hunnit jobba. Men det blir inte alltid som man tänkt.

Det var egentligen aldrig någon fråga om att vi skulle behålla Agnes när det väl var svart på vitt att jag var gravid. Eftersom det finns så många som kämpar för att få barn, och när jag väl var gravid kändes det självklart att behålla det. Man ångrar aldrig ett barn var ett begrepp som myntades en del sommaren 2015.

Det om att vi skaffar barn som unga mitt i studierna stämmer inte riktigt. Okej relativt unga är var vi när Agnes föddes (22 och 26), fast mest jag, men det där med mitt i studierna är vi inte. Jag har drygt ett år kvar av mina studier (slutarbete och några kurser) och killen har fast jobb och varit färdigt i typ ett och ett halvt år. Så även om jag har lite kvar av studierna ännu, så har jag ändå kommit förbi studielivet och allt vad det innebär.

IMG_1397

Bilden har min duktiga kusin Anna tagit.

Att vi skulle skaffa barn blev förstås stort, skrämmande och läskigt då början, men ganska snabbt började det kännas naturligt. Som ett ganska självklart steg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *