Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Vardagslivet

Tuttlyckan, halarstress och pottsuccé

3 Nov , 2016, 22.40 Jenna Matintupa

 

Den här veckan har varit en bra vecka. Plötsligt har nästan allt ”lossnat”. I dagarna har Agnes äntligen lärt sig att ta tutt. Hade nästan helt gett upp och tänkt att jag kommer få vara hennes tutt forever and ever, men så köpte jag en ny tutt i rätt storlek åt henne förra veckan och började ge den åt henne. Och se: hon gillar den. Äntligen!

Processed with VSCO with a5 preset

Maten har också börjat gå bättre. Visst tar det sin lilla tid, och vissa skedar åker in och ut hundra gånger, men då går ner. Flera gånger per dag! Hurra! Så förbannat skönt att det äntligen börjat funka. Nu jobbar vi på fyra-fem mål per dag. Frukostgröt fick hon första gången idag och det gick sådär, men förhoppningsvis blir det bättre också. Hon äter ganska mycket bröst på morgonen så kan vara därför det inte gick ner så mycket. Vi får se hur det går imorgon.

Och pottan. Vilken succé alltså. Kan räkna på en hand antalet bajsblöjor vi bytt på en vecka. Ni fattar inte hur skönt det är att slippa byta smetiga bajsblöjor. I och för sig är det inte speciellt smetigt mera utan riktiga korvar (varsågod för informationen!). Hoppas det fortsätter på samma spår för vi har iallfall vant oss med livet med pottbebis.

Nu har le bebi äntligen somnat och jag ska bokstavligen kasta i mig kvällsmat så jag får gå och lägga mig sedan. Har varit svintrött hela kvällen (somnade till och med en liten stund på soffan) och ungen är inte nådig när det kommer till min trötthet så. Ja, ni vet hur det är. Imorgon är det iallfall fredag och jag har lite olika planer. Antingen ska jag åka in till stan och leta efter en halare åt Agnes. Hade förlitat mig på babylådans halare men når vi skulle ha på den idag så var den helt enorm på henne. Hon försvann liksom in i den. Alltså babylådans kläder är överlag typ en storlek större än vad det stor på dem. Agnes har nu 68 och några enstaka 74:or, och halaren är 68-74, men den kändes mer som en 80:a på henne. Någon annan som haft samma problem med babylådans kläder?

Okej blev lite sidetrack där, planen är alltså det eller att stanna hemma och ta det lugnt och baka saffransbullar. Alternativt både åka till stan och baka. Beror på hur natten blir och hur vädret ser ut. Nu måste jag verkligen logga ut!

3 kommentarer

 1. Hanna skriver:

  Vad använder ni för sorts tutt? Har kollat lite på Natursutten o Heveas men vi har en bitring i naturgummi o den gillas inte då det ju doftar lite speciellt.

  • Jenna Vierinen skriver:

   Natursutten är den vi har. Tycker inte de luktar speciellt. Liiite gummi luktar det men inte alls mycket. Det finns också tuttar i vanliga butiker med gummi som ni kan testa! För vår del funkar gummi bättre än silikon då Agnes bara ätit bröst och nästan inte tagit flaska alls = inte van med att suga på silikon som då är mycket hårdare än gummi.

   Blev långt svar hehe, hoppas du fick ut något av de 🙂

   • Hanna skriver:

    Vår son tyckte inte om silikontuttar fast han ätit ur flaska ibland då han var liten men latextuttar fungerar. Har dock funderat på att testa någon naturgummimodell som är gjuten i ett som det inte slipper in vatten i bl.a. Ska fundera på saken 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *