Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet,Vardagslivet

Första farsdagen

13 Nov , 2016, 23.37 Jenna Matintupa

 

Idag har här firats första farsdagen. Inget storslaget firas eftersom en viss dotter är lite för liten för att dels förstå vad farsdag är och dels att överhuvudtaget fira sin pappa. Men jag anammade rollen som ställföreträdare och fixade lite uppvaktning. Ett kort (på finska förstås eftersom deras språk är finska) och ett paket med strumpor som gavs i sängen när vi blev väckta av ovannämnd dotter.

SAMSUNG CSC

Efter det gick jag ut med Agnes till farmor som var på besök och sov på soffan och hon tog över medan vi fick fortsätta sova. Efter frukost kom Agnes tillbaka för att äta bröst och då somnade hon och vi sov alla till nästan halv 12.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

På eftermiddagen kom killens bror och Agnes jämngamla kusin (skiljer tre veckor) hit och spenderade dagen med oss alla. Vi hann med ex antal mål mat (kidsen), promenad och farsdagsmiddag.

På bild över ser allt ganska gemytligt ut, några minuter senare låg dock hela salladsskålen på golvet eftersom någon hade satt ett av barnen i matstolen och inte flyttat stolen bakåt. Barnet var förstås snabb att ta tag i skålen och vi fick göra en ny sallad. Ett gott skratt fick vi och någon lärde sig att stolen ska alltid flyttas bort från bordet när 7 månaders är i närheten.

SAMSUNG CSC

Nu har alla gäster åkt hem, barnet tagit natt och föräldrarna i huset ska titta på sista avsnittet av Springfloden och äta gott (fast just nu är det på paus och jag ligger och ammar ungen som vaknade till för en stund sedan). En lugnt och mysig farsdag är över, alla i hushållet är nyduschade och vi har rena lakan i sängen. Alltså ett väldigt bra avslut på dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *