Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Vardagslivet

Kämpiga nätter med lilla damen nio månader

7 jan , 2017, 22.21 Jenna Matintupa

 

I veckan blev denna lilla babe nio månader. En liten bestämd dam som är snabb som blixten om man inte hålet koll på henne, älskar att pilla på andras ögonfransar, eluttag och sladdar. Hon är hur ljuvlig som helst på dagarna, men nätterna alltså. Det bor två väldigt trötta personer i detta hushåll just nu.

Före julen fick lilla damen också en ny säng. Tanken var att hon kanske skulle börja sova bättre nu när hon har mera rum. Blev det så? Gissa tre gånger. Så nu i veckan började vi med sömnskola. Det vill säga, slut med mamma och pappas säng på natten, och med bröst på natten. Vi har nu hållit på i en vecka och visst har det blivit förbättring men killen springer nog några gånger per natt.

Igår höll han på och vaggade i en timme. Hon somnade i famnen men vaknade och började gnälla när han skulle lägga ner henne. Natten före det gallskrek hon i över två timmar. Fast vi båda var där och vaggade, pajade och fast hon var i våra famnar skrek hon ändå. Så att ja, det är ganska tungt. Det blir intressant att de hur det ska gå nu i veckan när killen börjar jobba och jag ska ta halva natten, om hon börjar söka bröstet eller om jag får henne att somna om.

Nu är det lördag kväll och det här inlägget började jag på igår. Ibland är det så himla svårt att hinna slutföra något. Hela tiden är det unge som ska matas/lekas/pottas/nattas/ammas, egen mat som ska laga/ätas, hem som ska städas, netflix som ska tittas (okej kanske inte lika viktigt men ändå!) och människor att umgås med. Nu håller killen på och försöker få fröken famnsovare att sova så djupt att han kan lägga ner henne. Tände just ljus så att brandalarmet gick igång, ups… Ikväll blev vi bjudna på mat hos killens bror så det var iallfall skönt att få komma ut, snacka av sig och dricka lite vin.

Men nu är vi som sagt hemma igen, killen kom just ut ur Agnes rum så nu tänker jag ta ett till glas vin och titta på Sherlock resten av kvällen! Och hoppas att den här natten är äntligen den då det svänger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *