Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet,Första bebistiden

En fredagslista

24 feb , 2017, 20.34 Jenna Matintupa

 

Från dagens kafébesök med kusinerna bus. 

Fredagsfeelisen är total och jag ska helt just avsluta alla projekt och bänka mig framför tv:n. Fast först tänkte jag kika in här med en liten lista fredagen till ära. Känns som om jag fyllt i den här listan tidigare, men är så pms-ig och inspirationslös (en följd av pms:en) så gör den igen då. Kan ju vara intressant om det ändrat något eller så. Fyll gärna i ni också och länka till den i kommentarerna.

Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa? 

Fyra! De visste ni inte va? Att jag har tre jag inte berättat om! Okej okej, låg humor nivå idag. Är super trött så ni får ursäkta. Nämen en liten härjis har jag som blir elva månader nästa vecka. Planerar ingenting men visst skulle de vara skoj med kanske två syskon åt Agnes.

Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?

Barnvagn är så självkart så de tycker jag inte räknas. Därför säger jag istället… (tänker jätte länge pga kommer inte på något måste)  babysitter. Väldigt praktiskt när de är riktigt små och man vill ha något ställe att sätta dem för att kunna göra saker. När de blir för stora för den fungerar matsol på samma sätt.

Något du älskar att göra med ditt/dina barn?

Babysim är något som hela familjen ser framemot varje vecka. Agnes älskar att vara i vattnet och just nu är att kasta sig från poolkanten jätteroligt.

Favoritbutik att shoppa till barnen och varför? 

Är helt inne på Zara kids nu. Tycker de har de absolut finaste babykläderna. H&M’s baby exklusive har också massa fint, och Mini Rodini likaså.

Har du alltid velat ha barn? Varför/varför inte?

Jo. Har alltid älskat barn och varit den som alla småbarn vill leka med. Så här tidigt var kanske inte planen med äh, man kan inte styra över allt. Så här i efterhand känns det bra att redan ”påbörjat” barnafödandet så jag kan fokusera mer på karriär i framtiden.

Det bästa som finns med att vara mamma? 

Att någon är 100% beroende av en är speciell känsla. Att hon liksom tyr sig till bara mig (och hennes pappa då också förstås) och behöver oss. Det är ganska fint. Sedan att få tio tusentals pussar varje dag och att hon vill gosa i famnen är ljuvligt.

Något mindre roligt med att vara mamma?

Att aldrig få vara ifred/ha egentid och att aldrig få sova så länge man vill. Egentid är något som jag underskatta så mycket innan jag fick barn. Om jag hade veta skulle jag ha carpat så mycket mera tiden för Agnes kom. Nu längtar jag efter varje sekund som jag bara får fokusera på mig själv. Låter kanske egoistiskt men. Förstår mig inte alls på de som inte vill vara ifrån sina barn överhuvudtaget. Visst älskar jag henne mer än någonting på denna jord men jag behöver få vara ifreeed lite också. Det där med att få sova behöver jag väl inte ens förklara hehe.

Ditt bästa tips för en nybliven mamma? 

Det finns inga rätt och fel. Er baby är lika ny som ni är och det finns inte något som funkar på alla barn. Alla är olika och bara för att alla know it all’s säger att ni ska göra si och så behöver det inte vara det som ert barn behöver. Hitta ert eget system!

Slutligen, visa en bild på dig och ditt/dina barn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *