Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Jämställdhet

Om familjeledigheter och delade åsikter

5 mar , 2017, 18.15 Jenna Matintupa

 

I veckan kom HBL på besök och jag fick ge mitt betyg på de alla olika familjeledighetsförslagen. Det är ett väldigt känsligt ämne som väldigt lätt trampar någon på tårna, och visst kan jag kanske låta lite hård som säger att stanna hemma tre år är onödigt länge. Men det är bara min åsikt. För andra kanske det inte är så. En åsikt som kom fram i diskussionen om ämnet är att barn under tre år mår bäst av att vara hemma. Visst kan det kanske vara så, jag har ingen utbildning i psykologi så jag vet inte, men jag tror på det att barnet mår bäst när föräldrarna mår bäst. Och vissa kanske inte passar att vara hemma så länge, men det tycker jag inte gör en till en sämre förälder för det. Alla är olika och alla fungerar olika som föräldrar. Det finns inte bara ett sätt att vara förälder på.

Nå ja, ni kan läsa artikeln själv. Ja och så en titt på Agnes får ni ju också. Hela 11 månader blir hon idag, vår lilla älskling. Som föll av pottan mitt på dagen och nu har världens fläskläpp vilket resulterade i att hon har har varit ganska deppig hela dagen. Som tur början hon vara sig själv nu igen. Lite oroliga hann vi nog bli när vi inte riktigt visste om hon hade ont eller vad det var som var jobbigt. Nu ska vi försätta med packning och invänta mormor och morfar. Imorgon åker Agnes och jag med dem på resa…

Klicka på bilden för att läsa artikeln. 

2 kommentarer

  1. Sophia skriver:

    Skulle jag också ha ett jobb och inte ha studerat så skulle min man också varit föräldraledig, gärna i ett år. Men vi var/är ju i samma situation som ni, så det har helt enkelt inte fungerat ekonomiskt eftersom jag inte heller får studiestöd längre. Men sen var det nog bäst för vårt barn att börja (ett litet!) dagis vid 14 månaders ålder, hon trivs så otroligt bra. Men sen är hon ett socialt barn som trivs väldigt bra med att ha fart och fläkt och mycket omkring sig. Skulle hon vara mera försiktig och blyg så kanske vi skulle ha tänkt annorlunda och vänta med dagisdebuten. Jag vet inte. Som du säger så gör ju alla det som passar dem. Men sen hoppas jag också att fler pappor börjar ta ut föräldraledighet, särskilt om båda dessutom har jobb!

  2. Amanda skriver:

    Hejsan Jenna! Jag skulle så himla gärna vilja läsa artikeln i sin helhet men prenumererar inte på Hbl och kommer således inte åt den. Finns det någon annan möjlighet att läsa den? /Amanda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *